Meillä ulkosuomalaisilla on monesti aina kahdet juhlat, Suomalaiset ja ne toisen maan, kuten meidänkin perheessä tänään on Suomalainen isänpäivä, toisen kerran juhlitaan isukkeja sitten kun se on Espanjalaisen kalenterin mukaan. Näin mennään mm. myös äitienpäivät, joulut jne. Ihan hauskaa!!
Aamu alkoi +15 ja ihana aurinko helli ja lämmitti kasvoja, iltapäivästä saatiin sitten hetki rakeitakin, joten syksy se on täälläkin.. =)
Meidän isukki on nyt kotileskenä kun äippä lähti omalle lomalle Suomeen muutamaks viikoks, joten pitihän sitä hemmotella jotenkin, joten tässä tulos (ja resepti, por favor).
Today it´s Fathers Day in Finland so let´s celebrate and pamper them. And here´s what goodies we got (and some recipes, if you want them in english, please send me a message!)
|
Pitkästä aikaa OIKEASTI hyvää kuoharia, ois voinut juoda enemmänkin kuin 2 lasillista.. |
Ensiksi ne "lahjat", voi kamalaa miten krouvi tuo pullahässäkkä on, mutta eikös ajatus ollut se tärkein? Ja sitähän oli mukana, joten se mielessä syntyi suklaapulla kirjaimet, jotka muodostavat sanan ISÄ. =)
|
Tämän kuorrutuksen ois voinut jättää laittamatta, mut paha sitä oli mennä poiskaan ottamaan.. =) |
Pullataikinassa oli seassa Fazerin Omar-suklaapaloja ja kuorrutus on tehty kaakao tomusokerilla. Vinkkinä muuten, jos laitatte suklaata pullataikinaan, jättäkää kardemumma pois, miusta ei sopinut ainakaan yhtään..tosin kyllähän noita söi... =)
Ja sitten Marbellan Puerto Banuksesta sisustuskauppa
Cote Soleil ostettu tuoksusaippua nimikirjaimella, meidän isukki tykkää kaikesta romanttisesta joten sopi hälle kun nenä päähän.
Sitten muihin herkkuihin..koska tarvitaan myös jotain suolaista, oli aika tuoreiden croisanttien (en tehnyt itse, hain uunituoreena alakerran leipomosta), jotka täytin Brie-juustolla, kiwillä, päärynällä, basilikan lehdillä ja lorauksella tummaa balsamiviinietikka siirappia.
Makeaksi loppuhuipennukseksi leivoin cupcakeseja, joiden sisällä Fazerin Omar-suklaata ja karpaloja, päällä kuorrutuksena Suomi-kaupalta löytynyttä suklaakermavaahtoa ja koristelut Amerikasta tuliaisina tuoduilla nonparelleilla ja kuppikakkupapereilla.
Omar-suklaa Cupcakes
150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5rkl kaakaojauhetta
1,5dl maitoa (tai kermaa)
200g Fazer Omar-suklaata
n. 100g karpaloita
Kuorrutukseen haluamaansa kermaa tms. ja koristeita.
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää maito. Rouhi puolet suklaasta ja lisää karpaloiden kera taikinaan. Nostele taikinaa lusikalla muffinsivuokiin ja laita jokaiseen vuokaan 1 pala suklaata "sydämeksi". Paista 225 asteessa 12-15min. Jäähdytä ja kuorruta haluamallasi tavalla.
Te quiero Papá!