Toissa viikonloppuna juhlittiin ystäväni V:n syntymäpäiviä ja lahjaksi hänelle tein juhliin herkkuja ja vähän avitin koristeluissa (niistä itse juhlista ei valitettavasti ole kuvia ollenkaan) sekä tein pienen yllätyksen espanjalaisille vieraille joita oli juhlaväestä noin puolet. Herkkujen teemana oli salmiakki, se kamala pelottava ja karmaisevan makuinen musta aine. Siis espanjalaisten mielestä, meillehhän se taitaa olla monelle suurta herkkua.. =D
Yllärinä siis Koskenkorvasta ja "tyttöturkkareista" eli hot & sour-turkinpippureista tehtyä salmiakkikossua. Oli suuri hitti, vaikka sen maistaminen ensin monia pelottikin, mutta sitten kun alkuun päästiin... =D Lopputulos oli se, että sitä ryhdyttytiin jo tilaamaan minulta!
Juhlien teemavärit olivat murrettu vihreä ja valkoinen, joten niitä värejä näkyi myös herkuissa ja koristeluissa. Täytekakku juhlasankarin toiveesta suklainen, joten sisällä Nutellaa ja hedelmää, päällä sokerikuorrute. Herkut eivät oikein innostaneet espanjalaisia vieraita, jotka keskittyivät lähinnä suolaiseen puoleen ja juomiin, sain taas muistutuksen, että he eivät ole niin kovin makean perään. Tuntui muuten, että tein epämokan juhlissa, kun kakkua viimein leikattiin, kaikki espanjalaiset äimistelivät että missä kynttilät!! Ne näköjään kuuluvat jokaiseen täytekakkuun ja minä olin ajatellut vähän aikuisempaa menoa. Noh, onneksi talosta löytyi yksi tuikkukynttilä kakun päälle.
Cupcakeseja tuli juhliin myös tietysti, samalla perusohjeella tein kuin aina ennenkin, löytyy siis tunnisteista "cupcakes", vaihdoin vain Fazerin Salmiakkisuklaan tilalle. Päällä lisäksi salmiakkihippuja.
Juhlien teemavärit olivat murrettu vihreä ja valkoinen, joten niitä värejä näkyi myös herkuissa ja koristeluissa. Täytekakku juhlasankarin toiveesta suklainen, joten sisällä Nutellaa ja hedelmää, päällä sokerikuorrute. Herkut eivät oikein innostaneet espanjalaisia vieraita, jotka keskittyivät lähinnä suolaiseen puoleen ja juomiin, sain taas muistutuksen, että he eivät ole niin kovin makean perään. Tuntui muuten, että tein epämokan juhlissa, kun kakkua viimein leikattiin, kaikki espanjalaiset äimistelivät että missä kynttilät!! Ne näköjään kuuluvat jokaiseen täytekakkuun ja minä olin ajatellut vähän aikuisempaa menoa. Noh, onneksi talosta löytyi yksi tuikkukynttilä kakun päälle.
Cupcakeseja tuli juhliin myös tietysti, samalla perusohjeella tein kuin aina ennenkin, löytyy siis tunnisteista "cupcakes", vaihdoin vain Fazerin Salmiakkisuklaan tilalle. Päällä lisäksi salmiakkihippuja.
Muistuttelen vielä kesän viimeisestä EloArvonnasta, johon voit osallistua täällä!
Onpa ihanat herkut. Ja varmaan maistuva salmaridrinkki;)
VastaaPoistaHyvin se näytti uppoovan kun melkein loppui kesken.. ;)
PoistaSinä sitä osaat yllättää kaikenlaisilla herkuilla. Kyllä espanjalaiset täytyy opettaa pitämään salmiakista, vaikka drinkin avulla.
VastaaPoistaJa oppivathan he hyvinkin!! =D
PoistaUpea kakku!!!
VastaaPoistaHienoa, että sait espanjalaisistakin salmiakin ystäviä...:)
Lakritsastahan ne tykkäävät jo kovasti, pandaa myydään jo joka huoltisikalla! =D
PoistaVoi mikä ihqu kakku, hienoja nuo tekstilaatat. Suloinen tuo salmaripullo myös
VastaaPoistaLaatat on arvatenkin tehty valmiilla muotilla, pitäisikin kokeilla niitä seuraavaksi vaikka pipareihin..
PoistaIhan vesi kielellä täällä ihailen noita leipomuksia!!
VastaaPoistaHeh, lurpsis! =D
PoistaOi joi mitä herkkuja. Suurena salmiakin ystävänä ihan vesi herahti kielelle! Taisi käydä nyt niin, että pitää kaivaa keittiön kaapit ja etsiä salmiakkia...
VastaaPoistaKokeileppa joskus tehdä salmiakin himoon noita muffareita, suklaa+salmiakki, niiiin hyvää!!
Poistamä en kestä! en varmaan vois ikinä tulla sun vieraaksi ku teet noita kaikkia herkkua noin .... tosin se salmari kyl kelpaisi ;) muut herkut olis pantava pannaan :D
VastaaPoistaHerkut vieraitten mukaan niinkuin sanoin jo kerran Uraäidille, sit opettelisin tekee jotain karppiherkkuja, itseasiassa yks jo mielessä.. ;)
Poista