perjantai 10. elokuuta 2012

Piimä/Banaanikakku

Ja taas lisää leipomuksia, nyt on kyllä semmosia helteitä lupailtu rannikolle, ettei tätä huvia ole luvassa hetkeen.. =)

Näissä kuvissa tosiaan väsäämäni piimäkakku, johon lisäsin joukkoon banaania, tulipa mukavan kosteaa ja makiaa!







Juuh, ja oli sen verran kosteaa, ettei tomusokeri pysynyt kauaa pinnalla, joten koristelin kakun elintarvikekäyttöön tarkoitetuilla glittereillä, mukava piristys "mummokakkuun", kuva ei vaan alla anna oikeutta miten se kimalsi..




Ja kakku valmis vietäväksi parempiin suihin, itelleni tein sellaisia minivuoka-kakkuja.




Piimä/Banaanikakku

1 dl voita
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokrua
2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
3 dl piimää
2 kypsää banskua

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään puuhaarukalla. Lisää piimä, banskut ja voi. Sekoita, mutta mahdollisimman vähän, ettei tule ilmakuplia. Kaada haluamaasi paistoastiaan ja paista 175 astetta n. 1h, riippuen astiasta ja uunin tehosta. Kokeile tikulla niin tiedät milloin kypsä keskeltä. Jos pinta alkaa tummumaan, suojaa foliolla tai leivinpaprulla.

10 kommenttia:

  1. Onpa kakku kauniin muotoinen ja taatusti makoisakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi silikonivuoka oli testissä! =) taisin vaan vaivailla taikinaa liikaa, kun tuli tuommotteita ilmakuplia, noh, ei se makua haitannut.. =)

      Poista
  2. Piimäkakku on ihan parasta. Mä tosin saatan vierastaa tuota banania, tosin tekee varmasti ihanan pehmeäksi/kosteaksi. Aivan ihana vuoka sulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikinassa oli 1 bansku per kakku, ei se kauheesti maistunut, seuraavalla kerralla laitan kyllä enemmän enkä mössää niin paljon, haluisin semmosia kunnon sattumia!! =)

      Poista
  3. Ihana vieminen , saaja oli varmaan mielissään :)
    Ihanan mallinen tuo vuoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, en tiedä, koska jätin sen vaan heidän keittiön pöydälleen.. =) oih, noita vuokia oli niiiiin paljon erilaisia, silikoniset lähinnä erilaisia kukkia, mut metallisia oli linnoja, vetureita, kitaroita, vaikkahan vallan mitä!! =) mut ne olikin jo sen verran tyyriitä (n.40€kpl), etten viittinyt kauhiaa kokoelmaa ostaa, ens kerralla taas joku uus! =)

      Poista
  4. Mulla oli tunnin paiston jälkeen ihan löysä pohjalta, ihan valui. Olisiko syynä se, että piimä oli rasvatonta?

    VastaaPoista
  5. Tässä ohjeessa on jotain väärin, sillä eihän tähän kakkuun mitään banaaneja tulekaan, nimestä huolimatta.:-(

    VastaaPoista
  6. Lisäsin joukkoon yhden munan ja vähän inkivääriä. Hyvää tuli !

    VastaaPoista
  7. Monta kakkua tällä tulee? Ihan normi kokosia

    VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!