Ja taas lisää leipomuksia, nyt on kyllä semmosia helteitä lupailtu rannikolle, ettei tätä huvia ole luvassa hetkeen.. =)
Näissä kuvissa tosiaan väsäämäni piimäkakku, johon lisäsin joukkoon banaania, tulipa mukavan kosteaa ja makiaa!
Juuh, ja oli sen verran kosteaa, ettei tomusokeri pysynyt kauaa pinnalla, joten koristelin kakun elintarvikekäyttöön tarkoitetuilla glittereillä, mukava piristys "mummokakkuun", kuva ei vaan alla anna oikeutta miten se kimalsi..
Ja kakku valmis vietäväksi parempiin suihin, itelleni tein sellaisia minivuoka-kakkuja.
Piimä/Banaanikakku
1 dl voita
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokrua
2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
3 dl piimää
2 kypsää banskua
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään puuhaarukalla. Lisää piimä, banskut ja voi. Sekoita, mutta mahdollisimman vähän, ettei tule ilmakuplia. Kaada haluamaasi paistoastiaan ja paista 175 astetta n. 1h, riippuen astiasta ja uunin tehosta. Kokeile tikulla niin tiedät milloin kypsä keskeltä. Jos pinta alkaa tummumaan, suojaa foliolla tai leivinpaprulla.
Onpa kakku kauniin muotoinen ja taatusti makoisakin :)
VastaaPoistaUusi silikonivuoka oli testissä! =) taisin vaan vaivailla taikinaa liikaa, kun tuli tuommotteita ilmakuplia, noh, ei se makua haitannut.. =)
PoistaPiimäkakku on ihan parasta. Mä tosin saatan vierastaa tuota banania, tosin tekee varmasti ihanan pehmeäksi/kosteaksi. Aivan ihana vuoka sulla.
VastaaPoistaTaikinassa oli 1 bansku per kakku, ei se kauheesti maistunut, seuraavalla kerralla laitan kyllä enemmän enkä mössää niin paljon, haluisin semmosia kunnon sattumia!! =)
PoistaIhana vieminen , saaja oli varmaan mielissään :)
VastaaPoistaIhanan mallinen tuo vuoka.
Toivotaan, en tiedä, koska jätin sen vaan heidän keittiön pöydälleen.. =) oih, noita vuokia oli niiiiin paljon erilaisia, silikoniset lähinnä erilaisia kukkia, mut metallisia oli linnoja, vetureita, kitaroita, vaikkahan vallan mitä!! =) mut ne olikin jo sen verran tyyriitä (n.40€kpl), etten viittinyt kauhiaa kokoelmaa ostaa, ens kerralla taas joku uus! =)
PoistaMulla oli tunnin paiston jälkeen ihan löysä pohjalta, ihan valui. Olisiko syynä se, että piimä oli rasvatonta?
VastaaPoistaTässä ohjeessa on jotain väärin, sillä eihän tähän kakkuun mitään banaaneja tulekaan, nimestä huolimatta.:-(
VastaaPoistaLisäsin joukkoon yhden munan ja vähän inkivääriä. Hyvää tuli !
VastaaPoistaMonta kakkua tällä tulee? Ihan normi kokosia
VastaaPoista