Tänään on sitten luvassa leipomuksia kera ohjeen. Oikein jouluinen rahkapiirakka ja maistui jopa suklaisten herkkujen nimeen vannovalle miehelleni, joten kyllä sen täytyy olla ihan mukiinmenevää ;)
Luumupiirakka
Pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja
2rkl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
15kpl kuivattuja, kivettömiä luumuja
1dl omenatäysmehua
2 prk Valio rommi-rusina rahkaa
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
Ohje on yhteen vuoalliseen, itse tein pohjan 3-kertaisena ja täytteen 2-kertaisena.
Ja tästä se lähtee, laita luumut ja omenamehu kattilaan ja kiehuta pienellä lämmöllä n. 10min.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voin joukkoon.
Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Siivilöi luumut omenamehusta ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi.
Lisää rommi-rusina-rahka luumujen joukkoon.
Levitä seos piirakkapohjalle.
Yhdistä kermaviili, muna ja sokerit. Kaada rahka-luumu seoksen päälle.
Paista uunin alimmala tasolla 175 asteessa n. 40min. tai kunnes kypsä. Jäähdytä hyvin. Koristele mieleiseksesi.
Tällainen lähti Espanjalaisen vuokraisännän viemisiksi, kuulostellaan mitä tykkää.
Muista osallistua Arvontaan, se löytyy täältä!
Looks YUMMY! Is there a chance to get the recipe in English? Christa
VastaaPoistaThanks Christa! I will write you down the recipe in the evening! =)
PoistaI did use google translator, so don´t laught!! =)if you have any questions, please ask!
PoistaPlumpie
Base:
100g butter
1dl sugar
1 egg
2dl flour
2tbsp. oat brans
1 tsp. baking powder
Filling:
15 pc. dried, stone less plums
1dl apple juice
2 pc. Finnish brand Valio makes curd which is flavored with rom and raisins and I don’t have any idea how you can replace it..?
1 pc. sour cream
1 egg
1 tbsp. sugar
1 tsp. vanilla sugar
Boil plums and juice about 10min. Lather soft butter and sugar. Add egg. Add all the dry ingredients. Put dough in the to mold.
Cut plums to the little pieces and add curd. Mix it together. Add to the pie base.
Mix sour cream, egg and sugars. Cover pie with it.
Bake in oven (lowest level) 175 degree 40min. or until it´s well-done. Cool it.
Voi miten kauniisti koristeltu eikä taatusti jäisi syömättäkään :)
VastaaPoistaKiitos Ansku! Onneks 2 noista meni tosiaan jakoon, koska torstaina on itsenäisyyspäivä ja taas pitäisi tehdä silloin jotain uutta herkkua.. ;)
PoistaNam. Onkohan nyt linkitetty oikein? Jos ei ole, niin lisäohjeita kiitos :D
VastaaPoistanyt sinulla on oma blogilista lukemistasi blogeista, tämäkin on hyvä juttu ja riittää vallan mainiosti nyt 3:een arpaan.! joku kerta kun on enempi aikaa, kerron mitä tarkoitin linkittämisellä.. =)
PoistaTämän käyttö on vielä hakusessa. Yritän etsiä ohjeita. :D
PoistaKiitos Mari, että olimme se toinen, jolle paistos meni jakoon. Nam, nam, oli se niin hyvää. Mielenkiinnolla odotan, mitä seuraavaksi tulee sinun aivoriihestäsi.
VastaaPoistaTerv. Seikku
Kiva kuulla että maistui! =)
PoistaNamskis, tämä resepti lähtee heti testaukseen, näyttää tosi hyvältä. Jotain uutta kivaa joululeivontaan :)
VastaaPoistat:Johanna
Kiva jos pystyi antamaan vinkkejä! =)
Poista