SisustEllen-blogista sain kesän mittaan innostuksen järjestellä piknikkejä ja nehän on ihan parhaita! Tässä kuvaa yhdeltä herkutteluhetkeltä joka vietettiin kotimme uima-altaalla. Itse suolaiset ruoat ovat ah niin 80-lukua, coctailtikkuja, Espanja- ja Italia hengessä.
Italia-tikuissa on itsetehtyjä lihapullia, buffalo mozzarellaa ja minitomaatteja basilica hatulla. Lopuksi päälle lorautettu reilulla kädella extra virgen oliiviöljyä ja mustapippuri myllystä.
Espanja-tikuissa on semicurado manchego juustoa, kivettömiä vihreitä oliiveja ja superohutta espanjalaista ilmakuivattua kinkkua.
Jälkkäriksi leivoin klassikkoherkun, suklaisen brownien, jossa päällä myös suolapähkinöitä. Täältä kun ei tuota lakukastiketta saa niin tein sen itse Kick-patukoista. Jopa useat espanjalaiset herkuttelijat tykkäsivät, sanoivat että se on ihanan "suave", pehmeän makuista..tosin he ovat viimeksi maistaneet turkin pippureista tehtyä likööriä, että menee vielä tuo salmiakki ja lakritsi sekaisin.. ;)
Kaikki herkut vaan muovirasioihin, kylmälaukkureppuun juomat ja altaalle mars!
Lopuksi vielä brownien ja kastikkeen ohje jos joku haluaa testata. Ohje on muokattu netistä ja lehdistä löytyneistä ohjeista, kastikkeen ohjeen nappasin muistaakseni googlettamalla sanan Kick-kastike.
SUPERSUKLAINEN BROWNIE
Rasvaa vuoan voiteluun
2,5dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
tupsaus suolaa
200g suklaata
(itse käytin tähän 200g Fazerin mansikka-vanilja suklaata kun oli tarjouksessa)
150g voita
1tl pikakahvijauhetta
vettä
2dl sokeria
1dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
Lisäksi kakun päälle:
n. 100g tummaa suklaata
n. 100g valkosuklaata
suolapähkinöitä iso kourallinen
Kuumenna vettä kiehuvaksi kattilassa ja nosta kuumuutta kestävä kulho kattilan päälle (vesi ei saa koskettaa kulhoa) ja laita sinne sulamaan suklaa, voi ja pikakahvi. Ota kulho pois veden päältä ja sekoita joukkoon kaikki sokerit ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita kananmunat seokseen nopeasti, mutta älä vaivaa, vain että massasta tulee tasaista.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Lisää kuivat aineet taikinaan nuolijalla käännellen.
Voitele vuoka ja kaada taikina siihen ja paista uunissa keskitasolla noin 30min. 175 asteessa. Älä anna brownien kypsentyä liikaa, taikina saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
Kun brownie on jäähtynyt, sulata molemmat suklaat eri kipoissa ja taiteile suklaasta haluamiasi kuvioita ja lopuksi ripottele pähkinät suklaan päälle.
Tarjoile kakun kanssa vaniljajäätelöä ja Kick-kastiketta (tosin ihan pelkästäänkin aikas imelää).
KICK-KASTIKE
2,5dl kuohukermaa
5-8 Kick-patukkaa (itse käytin muistaakseni 6)
Kerma ja paloitellut Kick-patukat kattilaan ja kiehautetaan ja kun patukat sulaneet kerman joukkoon voi vähän aikaa vispailla miedolla lämmöllä. Sitten vaan kattila pois hellalta ja jäähtymään huoneenlämpöön, välillä voi vähän sekoitella, siinä se sitten jäähtyessään sakenee.
Huh, minä lähden nyt vähän siivoilemaan ja altaalle virkistymään, nyt jo mittarissa +38 astetta.. ;)
Ihania herkkuja, ja tuo kakku sai veden kielelle. Piknikit on mukavia. Pieni vaivannäkö on palkitsevaa, kun on viitsinyt tehdä erilaisia naposteltavia. Ulkona ruoka maistuu muutenkin erityisen hyvälle :)
VastaaPoistaJoo kyllä tuo retkitunnelma on niin parasta!
PoistaKyl kelpaa vaan lekotella:)) Täällä oli +16 ja mun likka mukamas paleli ku oltiin ulkona. Kaulahuivi ja nahkatakki päällä, mä viuhdoin t-paitasillani perässä ja manasin ku kuumat aallot iskee....ihana tuuli ja sade välillä vilvotteli.
VastaaPoistaHeh no sithän siellä on just sopivaa nyt siulle! Mää oon pessy tänään 3 koneellista pyykkiä ja siitä tuleva kosteus ja muuten tää lämpö niin fiilis on kuin turkkilaisessa saunassa! hihiii...
PoistaTuleepa vesi taas kielelle, mahtavia herkkuja :-)
VastaaPoistaKohta tehdään taas yhdessä jotain hyvää! <3
PoistaHitsi mitä herkkuja!
VastaaPoistaNyt tuli niin nälkä... eikun jääkaapille. :D
Heh, sinne vaan herkkuja kasailemaan! =)
PoistaMahoton kuinka namin näköisiä herkkuja! Tulipa nälkä:)
VastaaPoistaEli tällä postauksella näytti olevan ihan positiivinen efekti.. ;)
PoistaHih, kiva huomata, että SisustEllen vaikuttaa Espanjassa saakka:)
VastaaPoistaIhan mahtavia herkkuja...niiden lisäksi lämpötila pikkuisen kadehdituttaa...Kick-kastike on mahtava oivallus! Onpa sulla kiva projekti yrittää saada salmiakki- ja lakritsivalistusta sinne päin maailmaa. Tsemppiä sille uralle:D
Tää oli kesän hittivinkki!!! ;)
PoistaKaikkeni teen että mahdollisimman moni espanjalainen maistaa tätä "mustaa kultaa".. ;)
ps. tänään oli +44 ja sen kuin vaan nousee...huiiii...
Oih, nammmmmm!! Ei tällaista saisi lukea edes ;)
VastaaPoistaNo toi on totta, sinä et kyllä saisi lukea näitä!!! Olet kyllä niin upean matkan kulkenut <3
PoistaNamskis, IHANIA vinkkejä ja herkkuja!!! Arvaa vaan tuliko vesi kielelle ;)
VastaaPoistawww.miauslife.com
Sitten kuvat puhuivat puolestaan.. ;)
PoistaJohan on herkut! Tapakset on pop!
VastaaPoistaJa altaalla ja rannalla kovaa kamaa tällä helteellä!
Sama täällä päin Epsanjaa!
Ne on kyllä niin ihanan helppoa ruokaa!! Terkut sinnepäin! Onko sielläkin superkuuma?
PoistaOlipa herkkuja, namskis :-) Minkä kokoinen vuoka oli tuolle brownisille? T Eija RK
VastaaPoista