keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Tiramisu

Mies rakastaa tiramisu-jälkiruokaa ja pitkään olen vitkutellut että pitäisi sen teko itsekin opetella niin olisi jotain millä hemmotella rakastaan.
Tässä minun versio, minun mielestä ihan huippuhyvää, isän mielestä tooooosi makeaa, miehen mielestä ei ollut tiramisua, mutta hyvää. Se, että miehen mielestä tämä oli hyvää, on jo iso juttu, minä kun en perinteisesti onnistu aina näissä köksähommissa, varsinkaan suolaisissa.. =)
 
 
 
 
Tässä tarvikkeita, ohjeen rustaan loppusuoralle.
 
 
 
 
Kuulkaas, pakko on vielä kertoa, että sain ihan mielettömän ihanan ylläripaketin Suomesta tässä jouluna, entinen työharjoittelija, supersöötti Miss J oli lähettänyt minulle paketin jossa oli tämä ihastuttava GG-muki monenvärisillä tähdillä, sopii siis joka asetelmaan. Hän oli seurannut blogiani ja huomannut rakkauteni näihin hupsuihin kuppeihin ja kippoihin. Olin kyllä niin ällikällä lyöty moisesta muistamisesta! Kiitos vielä <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TIRAMISU
 
5kpl kananmunia
5rkl sokeria
500g mascarponea
pikkupullo kahvi(kerma)likööriä
1tl vaniljasokeria
vahvaa espresso-kahvia
"ladyfinger"-keksejä
sokeritonta kaakaojauhetta
 
Tämän piti olla helppo ja vaivaton mutta kyllä minulla tässä ihan aikaa kesti ja käsi oli krampissa vatkuloinnista. Mutta siis homman juju, että ensin erotellaan eri kippoihin kananmunien keltuaiset ja valkuaiset.
 Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa vispilällä kevyehkösti vaahdoksi (ehkä liioittelin tässä mutta tulos oli ilmavaa kuin hattara). Lisää joukkoon mascarpone ja alkoholi ja vaniljasokeri. 
Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja lisää vaahto varovaisesti mascarponen sekaan.
Tein tämän laakeaan lasivuokaan ja ensin laitoin kerroksen vaahtoa pohjalle, jonka päälle asettelin kahvissa uitettuja keksinpaloja ja vaahtoa kerroksittain niin että päällimmäiseksi jää mascarpone-kerros. Sitten vaan päälle sihvilöidään kaakaotomua.
 
No siinä se sitten on, vähintään pariksi tunniksi muhimaan jääkaappiin ennen herkuttelua.
 
Mitä tekisin toisin?
Ensinnäkin, kahvin maku saisi olla voimakkaampi, joten sitä lisää tai sitten teen vahvemman espresson.
Mies sanoi, ettei viina maistunut, joten sitä lisää tai sitten pitää kokeilla toista sorttia joka olisi voimakkaampaa.
Tuon vaniljasokerin voisi jättää pois kokonaan niin ei tulisi niin makiaa.
Kaikkein tärkeimpänä, kuorin nuo hiton keksit yksittäispakkauksistaan seuraavalla kerralla ennen vaahdon tekoa! Lapset olisi tähän hyvä apuväline uskoisin. Tuossa n. 30 keksin avaamisessa kesti varmaan tunnin turhaa aikaa...
 
Mutta hyvää tuo oli kyllä, oli sitten mitä misua tahansa! ;)
Ohje on sovellettu netistä löytämistä ohjeista.
 

4 kommenttia:

  1. Jestas, onpas herkkua tuo misu!
    Voin vain kuvitella pikku kisun siellä keittiössä mukana hääräämässä...

    VastaaPoista
  2. Oih, misu on niin hyvää ja söpöläisen mukin olet saanut. Mukavaa loppuvikkkoa

    VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!