tiistai 17. heinäkuuta 2012

Virgen del Carmen Los Boliches

 

Meillä vietettiin maanantaina taas vaihteeksi pyhäpäivää! =) Tällä kertaa juhlakaluna oli marinerojen eli kalastajien suojeluspyhimys, Virgen del Carmen. Jotta olisi hyvä kalaonni ja mikään paha ei merillä kohtaisi kalastajia. Nämä suojeluspyhimysten juhlat on näille katolilaisille espanjalaisille todella tunteikkaita ja tärkeitä juhlia, siellä itkevät aikuiset miehetkin kunniansa puolesta jos pääsevät toisinaan monien vuosien jonotusten jälkeen "neitsyttä" kantamaan. Ja se on rankkaa puuhaa se, nuo rakennelmat nimittäin painavat ja paljon.

Kärjistettynä idea siis se, että Los Bolichesin seurakunnasta lähtee kulkue joka kiertää tietyn (aika pitkän) reitin, jonka varrella laulellaan ja rukoillaan ja taas jatketaan matkaa, kunnes aikanaan (tänä vuonna meni matkassa aikaa noin kolmisen tuntia) he päätyvät rantaan, ihan veteen asti ( kova homma kannatella upottavassa ja aaltoilevassa vedessä sitä painoa) , jossa laulavat lauluja ja nostelevat neitsyttä suorille käsille. Jos joku tietää tästä traditiosta enemmän, on tervetullut kertomaan siitä kommenttiboxiin!

Sen jälkeen taas mielettömän upea ilotulitus!! Ja nämä Espanjalaisten ilotulitukset on mahtavia, euroakaan säästelemättä, kestävät helposti sen 30min. putkella, mutta vähintäänkin 15 minuuttia.. =)

Tänä vuonna en päässyt paikanpäältä tätä tapahtumaa seuraamaan, koska ei ollut ketään tuttuja lähimailla ja yksin en uskalla tuohon aikaan turvallisuussyistä ihmisjoukkoon ja yöhän kävelemään lähteä, mutta koska tapahtuma oli vain noin parin kilometrin päässä meidän kotoa, josta parveke suoraan merelle päin ja asumme aika ylhäällä, näin mahtavan ilotulituksen täydellisesti parvekkeeltamme, harmi kun rouskulla kamerallani ei pysty ottamaan kuvia pimeän aikaan.. =(

Tästä kuitenkin juhlat jatkuvat Feria-aukiolle (n. klo 00.00), jossa on kaikkiin juhliin kuuluva huvipuisto ja kyllä, sinne suuntaavat myös perheen pienimmät ilman että sitä mitenkään kauhistellaan, nukutaan sitten päivällä!

Oikein leppoisaa viikkoa kaikille, minä jatkan lomailua vielä viikon loppuun!

2 kommenttia:

 1. On mieltä ylentävää todeta, että vaikka Espanja on taloudellisesti tiukilla, niin on jotain mistä ei tingitä: perinteitä. Lokakuun feeritoita odotellessa kiitos Mari kirjoittelustasi.
  Läh. Seikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt katsottaisiin kuitenkin ensin tuo vuoden kohokohta eli elokuiset Malagan feriat! =)

   Poista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!