tiistai 4. joulukuuta 2012

4. Luukku

Tänään on sitten luvassa leipomuksia kera ohjeen. Oikein jouluinen rahkapiirakka ja maistui jopa suklaisten herkkujen nimeen vannovalle miehelleni, joten kyllä sen täytyy olla ihan mukiinmenevää ;)



Luumupiirakka

Pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja
2rkl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
15kpl kuivattuja, kivettömiä luumuja
1dl omenatäysmehua
2 prk Valio rommi-rusina rahkaa
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria


Ohje on yhteen vuoalliseen, itse tein pohjan 3-kertaisena ja täytteen 2-kertaisena.
Ja tästä se lähtee, laita luumut ja omenamehu kattilaan ja kiehuta pienellä lämmöllä n. 10min. 



Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.


Lisää muna.


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voin joukkoon.


Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Siivilöi luumut omenamehusta ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi.



Lisää rommi-rusina-rahka luumujen joukkoon.


Levitä seos piirakkapohjalle.


Yhdistä kermaviili, muna ja sokerit. Kaada rahka-luumu seoksen päälle.



Paista uunin alimmala tasolla 175 asteessa n. 40min. tai kunnes kypsä. Jäähdytä hyvin. Koristele mieleiseksesi.


Tällainen lähti Espanjalaisen vuokraisännän viemisiksi, kuulostellaan mitä tykkää.




Muista osallistua Arvontaan, se löytyy täältä!

12 kommenttia:

  1. Looks YUMMY! Is there a chance to get the recipe in English? Christa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Christa! I will write you down the recipe in the evening! =)

      Poista
    2. I did use google translator, so don´t laught!! =)if you have any questions, please ask!

      Plumpie
      Base:
      100g butter
      1dl sugar
      1 egg
      2dl flour
      2tbsp. oat brans
      1 tsp. baking powder
      Filling:
      15 pc. dried, stone less plums
      1dl apple juice
      2 pc. Finnish brand Valio makes curd which is flavored with rom and raisins and I don’t have any idea how you can replace it..?
      1 pc. sour cream
      1 egg
      1 tbsp. sugar
      1 tsp. vanilla sugar
      Boil plums and juice about 10min. Lather soft butter and sugar. Add egg. Add all the dry ingredients. Put dough in the to mold.
      Cut plums to the little pieces and add curd. Mix it together. Add to the pie base.
      Mix sour cream, egg and sugars. Cover pie with it.
      Bake in oven (lowest level) 175 degree 40min. or until it´s well-done. Cool it.

      Poista
  2. Voi miten kauniisti koristeltu eikä taatusti jäisi syömättäkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku! Onneks 2 noista meni tosiaan jakoon, koska torstaina on itsenäisyyspäivä ja taas pitäisi tehdä silloin jotain uutta herkkua.. ;)

      Poista
  3. Nam. Onkohan nyt linkitetty oikein? Jos ei ole, niin lisäohjeita kiitos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt sinulla on oma blogilista lukemistasi blogeista, tämäkin on hyvä juttu ja riittää vallan mainiosti nyt 3:een arpaan.! joku kerta kun on enempi aikaa, kerron mitä tarkoitin linkittämisellä.. =)

      Poista
    2. Tämän käyttö on vielä hakusessa. Yritän etsiä ohjeita. :D

      Poista
  4. Kiitos Mari, että olimme se toinen, jolle paistos meni jakoon. Nam, nam, oli se niin hyvää. Mielenkiinnolla odotan, mitä seuraavaksi tulee sinun aivoriihestäsi.
    Terv. Seikku

    VastaaPoista
  5. Namskis, tämä resepti lähtee heti testaukseen, näyttää tosi hyvältä. Jotain uutta kivaa joululeivontaan :)

    t:Johanna

    VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!