torstai 10. tammikuuta 2013

Loppiainen

Tiedän, loppiainen tuli ja meni ja samalla bloggeristani mahdollisuus ladata kuvia koneelta tai tikulta, että on ollut säätöä saada nämä kuvat tähän, melkein jäin jo blogitauolle tämän asian kanssa..

Täällä kuitenkin se varsinainen joulu vietettiin vasta äsken, eli siis loppiaisena jolloin Los Reyes Magos, eli itämaan kolme tietäjäkuningasta kulkevat halki kylien ja kaupunkien nakellen namuja ja lahjoja lapsille.

Meidän perheen loppiaisperinteeseen kuuluu jokaisen espanjalaisperheen tavoin Roscón de Reyes, eli kermainen pullakranssi, joka kätkee sisäänsä sekä hyvää onnea tuovan kalun (useimmiten kinder-lelu), että toisen yllätyksen (pavun), jonka löytäjä on perinteisesti velvoitettu hommaamaan ja kustantamaan seuraavan vuoden Roscón.Lelun löytäjä saa päähänsä illaksi kruunun.Tässä kuvia loppiaiskulkueesta, joka päättyi ikävästi läheisessä Malagan kaupungissa, jossa 6-vuotias poika jäi kulkuevaunun alle ja kuoli...Turvajärjestelyt kun ovat tässä maassa olemattomat näissä kulkueissa, ihmettelen suuresti joka vuosi niitä seuratessani, ettei enempää pahaa satu.

Löysin kukkakioskista oikein helakan pinkin hyasintin, en ole ikinä nähnyt tälläista, onko näitä Suomessa? Niin, eikä tämäkään tuoksunut muuta kuin sentin päästä.Meidän marokkolais-espanjalainen vuokraisäntä toi joululahjaksi perinteisiä Marokkolaisia herkkuja, johan oli imelää ja vaihtelua herkkupöytään.

Belén täytyy joka kodissa olla, meillä vähän lapsenomainen. 5 kommenttia:

 1. Hienoa että sait lopulta toimimaan, vai oletko joutunut nämä kuvat keplottelemaan jotenkin eritavalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko vieläkään tietotekniikka korjaantunut? Viestiä jonnekin, että korjaisivat?

   Poista
  2. Jouduin taas lataamaan tässä vaiheessa picasan ja sillä laitoin kuvat tänne loppiaisen jälkeen ja samalla laitoin viestiä bloggerille..sit meni into kun se picasa on jotenkin niin hankala, mutta nyt pari pvää sitten kävin taas testaamassa niin nyt voin taas, ainakin hetken, laittaa kuvia normaaliin tapaan!

   Poista
 2. Tavallaan hyvä,että loppui nämä pyhät. Meilläkin syötiin Rosconia moneen otteeseen.
  Ikävä tapaus se pikku pojan kuolema. Seuraavana onkin sitten pääsiäinen ja Malagaan olisi tarkoitus mennä kulkueita katsomaan.
  Hellyttävä belen ! !
  Terv. Seikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo alkoi kyllä rosconit tulemaan lopulta korvista! =)

   Poista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!