tiistai 6. toukokuuta 2014

Uusi koti sisältä

Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi etsiä nämä meidän asunnon "ensikuvat" ja näyttää ne teille. Olen saanut lukemattomasti postia kysellen asunnon ostamisesta (ja vuokraamisesta) Espanjasta ja autan toki mielelläni. Asunnon osto on kaikin puolin niiiiin erilaista täällä kuin Suomessa ja vaikka se kaikkine erikoisine käänteineen hauskaa ja mielenkiintoista luettavaa voisi ollakkin, en jaksa sitä kuitenkaan täällä sisustusblogissa kuormittaa.

Yhden pyynnön kuitenkin mielellään toteutan kun siitä jää muisto itsellekkin, eli näytän asuntomme kuvia kun pääsimme ensimmäistä kertaa sisään omilla avaimilla oston jälkeen, joten näätte alusta saakka mistä lähdettiin. Ulkoapäin kuvia oli tuossa pari postausta alempana.

Kuvat ei ole sisustuskuva mielessä otettuja vaan kamerakännyllä pikaisesti napattuja, joten pahoittelut, idean saa varmasti kuitenkin.

Asuntomme sijaitsee rauhallisen asuinalueen tooooodella rauhallisessa yläosassa jossa lehmät ja lampaat laiduntaa etupihalla. Tämä alue on sitä rakennusbuumin loppupäässä rakennettua aluetta ja iso osa näistäkin asunnoista alueella on vielä täysin tyhjänä. Meidänkin talossa on 2 siipeä kokonaan autiona, rakennuttaja mennyt konkurssiin, mutta ei ole oikeustoimet vielä edenneet (monta vuotta) pankille asti.

Vaikka Espanjassa ollaan ja kaikki pitäisi olla niin halpaa (ja mitään hintoja en kerro), niin asuntojen hinnat vs. Suomalaisen keskisuuren kaupungin omakotitaloon on aika yksissä. Vaikka me saatiin meidän asunto "todella edukkaasti" niin silti meillä oli Lahdessa asuessa samanhintainen rintamamiestalo...ja korostan, että tällä hinnalla me jouduttiin tyytymään (kun enempään ei ollut varaa!) sisäpihanäkymään eikä mereen niin kuin kaikki suomalaiset haluaa. Merinäkymä olisi  maksanut meidän talonyhtiössä noin 50 000€ enemmän!!!

Asuntomme on siis n. 70 neliötä sisältä ja 20neliötä parveke. 2 makkaria, 2 kylppäriä.

Ensin kuvaa sisäpihaltapäin, johon meille on parvekenäkymä. Meidän parveke on tuossa vasemmassa reunassa, toiseksi alin jossa parvekelasit, se on meidän oma kanakoppi ;) parvekelasit laitatettiin itse vasta hiljattain ja se kyllä todella kannatti, asunnon sisälämpötila nousi samantein pari-kolme astetta (asunnothan on todella kylmiä täällä sisältä) ja on ihanaa kun ei tuule!

 
 
 
Lähdetääs sitten sisätiloihin ja kurkataan asuntoon heti ovelta, jossa pieni eteinen ja näkymä olohuoneeseen.
 
TÄSSÄ KOHTAA MAINITSEN, ETTÄ KAIKKI HUONEKALUT JA JÄRJESTYS JA VÄRITYS JNE. ON OSTOVAIHEESTA JA TÄMÄ EI OLE SE MILTÄ TULEE MYÖHEMMINKIN NÄYTTÄMÄÄN! =D
 
(täällähän asunnot on yleisesti kalustettuja kun ne ostetaan ja meidän asunnossa oli lakanat jo valmiiksi pedissä ja kattaus ruokapöydällä ;)
 
 
 
 
Marmorilattiat on vaivaloiset pitää kiiltävinä ja kylmät, mutta niin ylelliset. Kauniit kattolistatkin oli valmiina. Sovittiin muutenkin nyt miehen kanssa, että tähän uuteen kotiin vähennetään kaikkea hörhelöä ja tavaramäärää, joten saa nähdä miltä uusi sisustus tulee näyttämään. Mitään uutta ei hankita jos ei ole pakko.
 
 
 
 
Eteisessä (ovi oikealla) on myös pieni vessa (jossa järkyt siniset kaakelit).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sitten olohuoneeseen joka on asunnon keskellä.
 
 
 
 
 
 
 
Sitten ruokailutila (eteinen jää vessan kanssa oikealle ja vasemmalle taakse olohuone), jossa kaikki seinät espanjalaisittain kaakelia...hmmm...
 
 
 
 
Keittiötä.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Olohuoneen takaa kun lähdetään asunnon toiseen päätyyn niin sieltä löytyy toinen kylpyhuone jossa amme.
 
 
 
 
 
 
 
Kylppärin vieressä on toinen makuuhuoneista, jotka ovat molemmat niin pieniä, että oli haasteellista miettiä kummasta tekisi päämakuuhuoneen. Valittiin sitten tämä, koska ikkunasta on mahtavat vuoristonäkymät joita on kiva sitten aamuisin katsella sängystä.
 
 
 
 
Espanjassa käytetään lähes poikkeuksetta 190cm pitkiä sänkyjä (joita kuvan patjatkin ovat), joten kun tuohon laittaa 2metrisen sängyn ja mahdollisesti joku sängynrunko, niin arghhhh!
 
 
 
 
Vieressä sitten käynti toiseen makuuhuoneeseen, josta tulee leffojen kattelu ja ompeluhuone, koska nuo sängyt me ollaan jo myyty, joten yövieraille täytyy katsella muuta paikkaa.. ;)
 
 
 
 
Tästä makuuhuoneesta on käynti parvekkeelle ja olisihan se ollut romanttinen paikka makkarille, paitsi että naapureiden parvekkeelta näkyy tänne suoraan ja huoneessa olisi ollut sängylle pituutta, mutta ei sitten leveyttä.
 
 
 
 
Ja sitten lopuksi parvekkeelle. Kuvassa vielä pyykinpesukone parvekkeella entisen asujan jäljiltä, se on jo siirretty minikylppäriremontin aikana sisään. Täällä siis on ihan normaalia, että pesukoneet seisoo parvekkeilla sateen, suolan ja kosteuden armoilla, ei mene jakeluun oikein mikä järki, mutta maassa maan tavalla =D
 
 
 
 
Ja tosiaan niin kuin ensimmäisestä kuvasta pystyi huomaamaan, me ollaan tehty parvekelasitus parvekkeelle, 11metriä lasia ja kallista oli, mutta joka pennin arvoinen.
 
Voin kertoa, että muuttaessa oli pienoinen siivoaminen, asunto oli oksettavan likainen, paksun keltaisen rasvakerroksen peittämä, joten hommaa riitti.
 
Talomme Presidentti (johtaja tms.) kertoi, että asunnossamme oli aikaisemmin asunut gitano-perhe (mustalaisia), jotka olivat pitäneet pimeää pesulaa (!!) parvekkeella...ja viimeisimmäksi sitten ruotsalainen huumetrokari mies, joka oli pidätetty aseet tanassa kotietsinnässä ja sille tielle jäänyt...parvekkeeltahan löytyi ilmastointilaitteen takaa rasioita ja pusseja, joissa oli korujen tyhjiä rasioita jne., liekkö kätköt tyhjennetty kotietsinnässä.. ;)
 
 
 
 
 Nyt sitten vaan omat huonekalut paikoilleen ja laittelemaan muutenkin kotia niin näette mitä tästä tulee. Isoja remontteja ei tehdä, ehkä jotain pientä ajan saatossa, saa olla hyvä näin. Muutenkin tosiaan aion nyt vähän karsia sisustusjuttuja "normaalimpaan" suuntaan ja selkeyttää tavaramäärää ihan jo miehenkin toiveesta, joten valitettavasti, shabby jutut on nyt historiaa, pikku yksityiskohtia lukuun ottamatta, valitettavasti, mutta aika aikansa kutakin.
 
Pahoittelen poikkeuksellisen pitkää tekstimäärää!
 

25 kommenttia:

 1. Mukavalta näyttää:)) Ihastuttavan iso parveke, tuonne vois ripustaa vaikka riippukeinun. Eikös se sisustaminen ole kaksinkauppaa kun miehen kanssa elelee...sopu sijaa antaa<3 Kukilla ja tekstiileillä saa sitä romantiikkaa kehiin miehen huomaamatta:D Ja onneksi teillä on maisemat!! Ja ihana uima-allas käytössä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen kiteytit, kahden kauppaa! <3 riippukeinusta minäkin haaveilen, tosin tuo minun vanha lastensänky vie niin paljon tilaa ettei tahdo mahtua, mutta pistetään haaveilukirjaan! =)

   Poista
 2. Ihana kuulla espanjalaisista asuntokaupoista :) Teidän asunnollahan on "jännä" tausta -tiedä vaikka löydätte jostain kivan pienen kätkön, joka on rahaa täynnä ;) Tuo parveke on kyllä ihanan iso, ja varmasti ikkunat on joka pennin arvoisia. Me nimittäin huomattiin sama mökillä.
  Mä olen joskus miettinyt, että minkalainen teidän talvi on? Kuinka alas mittari menee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa oonko kolunnut joka nurkan siinä toivossa jos joku aarre löytyisi... ;) mutta vesiperä tullut tähä
   n mennessä, tainneet poliisit viedä kaiken mikä irti on lähtenyt.. =)

   Täällä on talvella espanjalainen talvi, eli välillä tosi pitkään hyvä sää, mutta pahimmillaan noin 5-10 astetta, tuulee ja sataa, mutta ei sitä onneksi kestä kauaa..parhaat lomailukuukaudet tänne on syys-marraskuu ja huhti-kesäkuu, mä tietysti ite rakastan kesää, mutta monelle suomalaiselle se on liian kuuma. yleensä touko-syyskuussa ei ikinä sada, eli tavallista on että on noin puolen vuoden tauko sateisiin. Vaikkei talvella olisi niinkään lämpötiloiltaan valtavan kylmä niin asunnot on yleensä jäätäviä, jotenkin se rakennustyyli on tehty niin että asunnot olisi kuumalla viileitä eikä ne siitä lämpiä.. =(

   Poista
 3. Ihana uusi koti teillä!♥
  Minä pidän nykyään blogia tämän Susanne linkin takana:)

  VastaaPoista
 4. Oikien kivalta näyttää ja kiva, kun kerrot sieltä käytäntöjä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voi kun jaksaisinkin kirjoittaa kaiken mitä tässä on näitten asunnonostohommien kanssa sattunut ja tapahtunut!! Ja kaikki se on mahdollista vain tässä maassa!! =D

   Poista
 5. Ihana käydä kylässä. Kivalta näyttää asunto ja sisäpiha,niin ja iso partsi. Vaihtakaa lukot,ettei entiset asukkaat tule hakemaan kätkettyjä saaliita;),huh mitä porukkaa. Anne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lukot meni kyllä vaihtoon ensimmäisten puuhien joukossa! =D

   Poista
 6. Paljon on noista kuvista jo kuitenkin muuttunut teidän oloiseksi ja mikä mahtavinta: tuli myös uusi asukas=kisuliini. Mukavia hetkiä suunnitellessasi järjestystä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisuliini on kyllä tärkein juttu tällä hetkellä! Ja mä höhlä joskus aattelin, ettei mikään mene yli sisustuksen riemun! =D

   Poista
 7. Kivalta näyttää. Täällä haaveillaan myös asumisesta ulkomailla, vaikka edes väliaikaisesti :)

  VastaaPoista
 8. Kiva seurata asunnon muuttumista kodiksi!
  Ihana tuo uima-allas heti parvekkeen alla.Sieltahan voi melkein sukeltaa suoraan altaaseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tota me naurettiinkin kun käytiin ekaa kertaa katsomassa asuntoa!! =D

   Poista
 9. Kiitos kun päästit kylään :) Mukava nähdä miten muuttuu pikkuhiljaa teidän näköiseksi ! Ihanan iso parveke ! Iloisia suunnitteluhetkiä teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava niitä on itsekkin katsella sitten jälkeenpäin kuinka paljon kaikki on muuttunut!

   Poista
 10. Huikeata kyläillä teillä. :) Jännityksellä odotan, millainen tyyli sieltä lopulta löytyy. :)

  VastaaPoista
 11. Wau!!!! Ja uimaankin pääsee käden käänteessä=) Muutossa sisustuskin karsii tavaroita.Uusia kuvia ootellessa;mukavaa sisustusta uuteen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, on valtavan puhdistavaa välillä vähän selkeyttää tuota ainiaasti kertyvää tavaramäärää!

   Poista
 12. Tulin vain sanomaan moi, törmäsin juuri blogiisi! :) asumme itse (esp. miehen ja 3v pojan kanssa) benalmadenassa (muutin espanjaan 2005) ja olipas jotenkin kotoisaa lukea näitä sun juttuja! Merkkaan blogisi, ja jatkan lueskelua taas paremmalla ajalla, nyt pitää jatkaa vielä hiukan töitä :) ihania kuvia!

  VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!