sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Ericsson 1892

L.M.Ericsson & Co on valmistanut tämän rakkaimman aarteeni 25.8.1892, monen tien seikkaillut kunnes vanhempani löysivät sen jostain vanhaintavaroiden kaupasta ja nykyään se on saanut arvoisensa paikan ihastelun kohteena seinältäni.
 
 
 
 
MALLIVUOSI 1888
 
Puhelin on kohtalaisen moitteettomassa kunnossa, ainoastaan mikrofonista puuttuu lasikupu ja luurista torvi. Puhelin on tehty pähkinäpuusta ja paristokotelon kaunis kuviokirjailu puhuttaa. Edes kirjoitusalustassa ei ole käytön jälkiä näkyvissä.
 
Puhelin on lähes täysin saman näköinen kuin LME:n ensimmäinen puhelin vuodelta 1882 lukuun ottamatta mikrofonia. 1882 mallissa oli ns. spiraalimikrofoni, joka vaati jatkuvaa säätämistä toimiakseen kunnolla. Pian markkinoille tuli stabiilimpi hiilijyvämikrofoni, joka asennettiin uusiin puhelinmalleihin, kuten tähän AB 210:aan, ja vaihdettiin myös olemassa oleviin koneisiin.
 
En ole vielä saanut selville onko tässä mallissa jo käytetty kuulotorvea eli luuria kiinteän mikrofonin ja kuuloputken sijasta, vai onko alkuperäinen kuuloputki vaihdettu jossain kohtaa luuriin. Tällaista puhelinta kutsutaan "Commonwealth-malliksi" (kansanyhteisömalli), koska sitä toimitettiin paljon ulkomaille ja erityisesti kansanyhteisön maihin.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
Veivillä saatiin yhteys keskukseen
 
 
 
Tässä puhelin seinällä vielä vanhassa kodissamme, täytyy harkiten miettiä sille uusi arvoisensa paikka.
 
 
 

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se on mun ainokainen oikea aarre, muilla ei niin väliä.. <3

   Poista
 2. Ei voi olla totta! Aivan mahtava aarre :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan pitäisi keksiä sille paikka uudessa kodissa, seinäpinta-alaa on vaan niin vähän että tuottaa harmaita hiuksia... =(

   Poista
 3. Moi! Puhelimeen kuuluvat oheisen linkin mukaiset kuulopulikka ja mikrofoni. Puhelimen malli on LM Ericsson 301.
  http://www.ebay.com.au/itm/LM-Ericsson-AB-301-From-1898-Antique-Wall-telephone-L-M-Sweden-/251998915023

  VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!