perjantai 12. kesäkuuta 2015

Kesäisempi matto

Ruokapöydän alla oli ennen musta virkattu Doilie-matto ja kun se lähti uuteen kotiin tässä taannoin, oli aika saada kerrankin hyvä syy virkata ja tehdä kesäisempi matto. Niin ja virkata tietenkin se itse. Tuohon Aura-malliin olen nyt tykästynyt kun se on vähän simppelimpi kuin muut perinteisesti kukkaa tai piparkakkua muistuttavat mallit, mutta kun auraankin lisätään romanttiset värit (tässä vaalean harmaa ja vintageroosa) ja "simpukkareuna", on hattaralook valmis... =D
 
 
 
 
Nyt kun viime kertaisessa beige/valkeassa aura-matossa keksin tosiaan tehdä sen kahdella värillä huomasin, että näin "yhteenvirkatut" kerrokset tulevat paremmin esille, ennen ne vain mielestäni näyttivät epämääräisiltä koloilta yksivärisissä matoissa. Joten tätä kaksoisväritystä ryhdyn käyttämään useamminkin tässä mallissa, muutenkin luo mattoon enemmän räsymatto-fiilistä.
 
 
 
 
 
 
 
 170 000 kävijän lukema paukahti rikki tuossa jokunen aika sitten, olen ällistynyt, kiitos teille kaikille kävijöille <3
 
 

9 kommenttia:

  1. On kyllä kaunis matto. <3 Virkkasin juuri pienen lilan värisen maton tyttären huoneeseen, ja nyt tekisi mieli jo aloittaa uuden maton virkkaus. Tuo onkin kiva idea yhdistellä värejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oihhh, mahtuisiko jatkamaan tytön huoneeseen vielä toisenkin maton? Tekisit tuon auran harmaa-lilana niin sopisivat kivasti yhteen!

      Poista
  2. Tuo kaksivärisyys antaa kokonaan uuden sävyn mattoihin. Omaani olen tosi tyytyväinen. Kiitos Mari, että uskalsit kokeilla rohkeasti. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään niistä nyt taas enemmän, seuraavaksi kokeilen varmaan yhdistää vähän vielä lisää värejä!

      Poista
  3. Paljonko matto suurin piirtein painaa eli paljonko kudetta kuluu? Oon tainut ennenkin kysyä, mutten jaksa metsästää usean mattopostauksen joukosta uudelleen: minkä kokoisella koukulla virkkaat?
    Tarkoituksena on tehdä tuo Aura, mutta en tiedä paljonko varaisin kuteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elikkäs tuo matto on nyt tehty kokonaan ns. "kiina-kuteilla" eli täältä ostetuilla, ne on sellasissa valmiissa kerissä, paino muistaakseni 400-500g/per kerä. Niitä meni yhteensä tuohon noin 9 kerää (3 rosaa ja 5-6 harmaata). (sori kun matto on tuon pöydän alla niin en jaksa alkaa siirtämään sitä et saisin punnattua..) ja mää tein 8 koukulla, mun lemppari, teen sillä melkein kaiken ellei megapaksu kude. Ton mun kuteen paksuus ehkä muistuttaa Lille-ontelokudetta kaiketi..
      Tuossa vielä ohje jolla tein, paitsi et tuo ulkoreuna omasta päästä:
      http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/Aura_matto_01092011.pdf
      Tuossa mennyt näköjään just tota Lilliä noin 4kg ja 8 koukku!
      Mitä väriä ajattelit? Noit mattoja on niiiiin kiva tehdä!!

      Poista
    2. Oi siitä tulee varmasti niin ihana!! Nuo virkatut matot on muuten niin näpsiä kun näyttävät näennäisesti aina siisteiltä, roskat kun tuppaavat karisemaan raoista lattialle.. ;) maton alle sitten ei kannatakkaan kurkistaa.. =D

      Poista
  4. Kiitos Päivi <3 ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi!!

    VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!