maanantai 28. heinäkuuta 2014

Bilbao

Baskimaalla sijaitseva Bilbao valittiin katselmuskohteeksi kolmen päivän ajaksi. Tosin meidän budjetti-hotelli sijaitsi noin 20km päässä keskustasta, Arrigorriagassa, jonka lausuminen saa vieläkin hymyn huulille. Junalla käytiin sitten keskustassa ja vältettiin ikuiset parkkiongelmat.
 
 
 
 
Guggenheimin museota lukuunottamatta emme nähneet kaupungissa mitään ihmeellisen erikoista, johtuen ehkä siksi, että asumme itse samassa maassa ja kohtuu samantyylisen ison kaupungin lähellä. Siinä vaiheessa kun on kiertänyt monia kymmeniä Euroopan isoja kaupunkeja, ne alkaa näyttämään kaikki samalta; keskellä kirkko ja sen ympärillä vanha kaupunki ja sitten ostoskadut, lähiö, kauempana ostoskeskukset. Harvemmin näkyy enää mitään niin ihmeellistä, että se aiheuttaisi WOW-efektin ja se harmittaa. Nykyisin ne kivat fiilarit reissunpäällä tulevat ihan vaan siitä yhteisestä hengaamisesta. Onneksi tuona viikonloppuna Bilbaossa sattui olemaan jonkin sortin katutaide-tapahtuma ja sen parissa riitti ihmeteltävää.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Laventeleita, joita oli ripoteltu ympäri kaupunkia olisi tehnyt mieli nyhtää reppuun nippu tolkulla..
 
 
 
 
Siinä se kuuluisa 1997 avattu Guggenheim Bilbao. Niin kultturellejä emme ole, että sisälle olisimme tahtoneet.. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minä kun kiinnitän huomioni aina nuihin leipomuksiin, niin oli Panaderian ovella pakko ottaa muutama räpsy muistiin seuraavia leipomuksia silmällä pitäen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Huomenna mennään käymään päiväseltään San Sebastianissa, jos et ole lukenut vielä edellisiä matkapostauksia, ne löytävät täältä;
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. No voi mikä "kukkaistutus" vai mikä se on,upea:)) "Lippuleivokset" on niin söpön näkösiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Guggenheimin pihassa oli tosiaan tuollainen "pikkukoira" joka oli tehty ryhmittelemällä kukkia, vielä hienompi luonnossa! =)

   Poista
 2. Kauniin näköistä ja mukava lueskella matkastanne 😊 <3 Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että edes muutama jaksaa näitä reissupostauksia <3

   Poista
 3. Oi mikä kukkakoira! Ihana jatkaa tätä matkaa....... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä hienosti tehty, olispa vaan ollut kisu.. =D

   Poista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!