lauantai 4. heinäkuuta 2015

Tuolituunausta

Tuli sitten ostettua eräältä vanhemmalta englantilaiselta rouvalta kirpputorilta ruokailuryhmä. Tuollainen haalean koivupuun värinen. No jotain piti tietty tehdä. Ei mitään ihmeellistä, mutta maalia, kulutusta ja pikku yksityiskohdaksi vetimet selkänojaan ja taas ryhmä passaa meille. Katsotaan sitä pöytää sitten enempi ensi viikolla.
Maaleina kuten nykyisin aina, Annie Sloan Chalk Paintit, tuoleissa väri Pure White ja Graphite.

Eli tästä lähettiin:
 
 
 
Ensin käsittelin tuolin "kulmakohdat" mustalla kalkkimaalilla, jotta kuluttaessani valkeaa pintaa alta paljastuisi mustaa eikä koivun väriä. Tuolin pintaa ei tarvitse hioa tai yleensäkkään tehdä mitään pohjatöitä, sen kun ryhtyy sutimaan maalia.
 
 
 
 
 Maalasin valkealla kaksi kerrosta, kuluttelin sieltä täältä ja lopuksi laitoin värittömän vahan päälle. Normisti en jaksa vahaillakkaan mitään, mutta tuolit (varsinkin istuinosa) joutuvat sen verran suuremmalle kulutukselle että arvelin sen olevan näin kestävämpi.
 
Ja tässä sitten valmiit versiot!
 
 
 
 
Selkänojaan ostin rautakaupasta 0,50€/kpl vetimet (metallinväriset) jotka suhumaalasin matta mustiksi.
 
 
 
 

16 kommenttia:

 1. Hienot! Tässä tulikin hyviä vinkkejä meidän kulahtaneisiin koivutuoleihimme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika <3 haa, nyt ei kun tuumasta toimeen ja sutimaan uutta elämää! ;)

   Poista
 2. Ihanat tuli todellakin! Itsellä kanssa keittiön tuolien maalaus odottaa tekijäänsä, kun se hiominen ei innosta... Täytyy katsella tuommoista maalia kanssa millä voi ilman pohjatöitä maalata niin ehkä joskus tulisi valmista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noi kalkkimaalit on periaattees kaikki sellasia joihin ei tartte tehdä mitään pohjatöitä, tarttuvat melkein pinnalle kuin pinnalle, itse käytän aina tuota Annie Sloan maaleja kun täältä ei muita saa, joten muista merkeistä ei ole kokemusta.

   Poista
 3. Tosi kaunis tuli. Ihanasti kuultaa tumma maali läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans vaihteeks kun näyttää et olisi maalannu mustat valkeiksi eikä aina kuulla se puunväri alta vaikka joissain jutuissa sekin on tosi ihanaa!

   Poista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!