sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kotona jälleen

Täällä sitä nyt on oltu jo vähän yli viikko, kotona, kotona Espanjassa. Tosiaan mies jäi vielä töihin Suomeen, mutta täällä yksinolosta olen nauttinut, ollut vaan tai touhunnut kun siltä tuntuu.

Kotiin oli kiva tulla kun oli lähtiessä pessyt ja puunannut joka paikan kuntoon, vaikka kaikki muut sitä touhua kovasti ihmettelivätkin. Olin Suomessa n. 1,5kk ja lämmin ja kostea oli tehnyt perustemput keittiössä, pikkuötököitähän siellä oli jauhoissa ja hyllyillä, niitä joutui vähän "karsimaan".. =)

Pitkät aamut ja aamupalat ovat parhaita omalla lämpimällä parvekkeella (aamu joka on lomalaisella puolenpäivän aikaan), tänään saatiinkin lämpöä varjossa jo +35 astetta alkuiltapäivästä. Tänä aamuna herkuttelin viereisen talon alakerrassa olevasta Panaderiasta haetulla uuni tuoreella patongilla, jonka sisään laitoin tortilla españolaa, eli perunamunakasta ja majoneesia, juomaksi mahdottoman raikasta ja makeaa appelsiinimehua.











Mä niin rakastan näitä jalallisia Zara Home:n laseja pienine kyyhkysineen, tuovat minun maitolasiin luksusta.



Ai että millainen ilma täällä on, noh, mittari kertokoon puolestaan ja juu, täällä ei ole satanut viimeksi muuutamaaaan kuukauteen... =)



Koska Suomessa en ollut käynyt viimeiseen kahteen vuoteen, täytyihän sieltä tuoda tuliaisia, kuten kaikkea askartelukamaa mitä täältä ei saa, lankoja ja sisustusroinaa kuten mieheni sanoo... =) joten rekka hurautti läpi Euroopan ja toi minulle 1,3kuution kuorman ihanuuksia!!



Ja vielä Suomessa ollessa, kun minulla ei ollut autoa käytettävissä (eikä ajokorttia!), hoitui postissa käynnit näinkin näppärästi...noh, mitä se ei tyttö ihanuuksiensa vuoksi tekisi...



Alkaa kello olla jo sen verran, että nyt taitaisi jo uskaltaa viedä roskiksenkin yleisiin säiliöihin, täällä on nyt oikein uutisissa painotettu sitä, että sakon uhalla roskiksen saa viedä ulos vasta klo 20 jälkeen..se kuumuus, se kuumuus.
Taidan joutua viemään roskiksille myös yhden löydön josta haaveilin tuunaavani sivupöydän, mutta huomasin sen olevan täynnä tupajumeja, joten ehkä kuitenkin skippaan sen ennen kuin ne leviää..sniif..


9 kommenttia:

  1. Eikö siis aamullakaan saa viedä roskia? Vain illalla kasin jälkeen?
    Muistan 80-luvun lopulla Portugalissa asuessa, että roskat sai viedä vain iltaisin, suljetuissa roskapusseissa.Ne jätettiin kadulle tiettyihin paikkoihin, josta sitten roska-autot kävi ne joka ilta keräämässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis saa kun vaan vie, mutta sit jos kökkö poliisit sattuisi paikalle...mieheni asiakas sai sakot, 300€...kyl mä itekkin vien energiajätteeseen päivällä ohi kulkiessani esim. muovipulloja, mut en sekajätettä. Niin, ehkä tuo aamu on kuitenkin juuri se pahin aika viedä niitä, koska silloin roskat mädäntyvät, haisevat ja kutsuvat rottia jne. sitten koko kuuman päivän, noiden takia tuo "sääntö" ylipäätänsä on kehitetty. Roska-autot kun lähtee kiertämään aamuyöstä niin siksi kai ajateltu, että haisevat roskat olisi mahdollisimman vähän aikaa pöntöissä.. =)

      Poista
  2. oi että miten herkullinen aamiainen, ja tuo lasi on kyllä kaunis!
    Kovasti on kerätty tuliaisia ;) mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä ihanuuksia jaat myös meidän iloksi tänne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iski siellä Suomessa lomaillessa vähän ostos-överit noin niinkuin nätisti sanottuna! =)Ollaankin kavereiden kans naureskeltu, et jahka nuo ostokset on "esitelty" on taas varmaan seuraavan suomi-loman aika.. ;)

      Poista
  3. No kyllä sä oletkin tehnyt ostoksia. Polkupyörällä minäkin vein yhtä pakettia kotiin. Nyt metsästän työkavereita, jotka matkaavat autolla kotiin Espanjaan...
    Samoin, jään odottelemaan ihanuuksia ja käsitöiden tuotoksia. Myös tabletit on nätit, lasien lisäksi :)

    Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh heh hei!! Tuosta kommentistasi tulikin mieleen, että unohdin vallan kertoa noista tableteista vaikka tarkoitus olikin!! Eli siis ei kun rustaamaan postausta.. =)

      Poista
  4. Ihana aamupala. Tehokas ja ekologinen kuljetus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tehokas ja ekologinen kuljetus" -> vähänkö minä repeilen täällä!! =)

      Poista
  5. Näitä kuvia katsellessa tulee kaipuu ulkomaille jonnekin lämpimään!

    VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!