lauantai 24. maaliskuuta 2012

Sushin opettelua

Sushi, se on ollu mun suurinta herkkua jo pitkään, ainut vaan et kun kukaan muu mun läheisistä ei pidä siitä niin sillä pääsee herkuttelemaan harvoin, lähinnä sellasissa paikoissa joissa saa sit muutakin ruokaa. Yksin kun on niin tylsä syödä! Noh, niinpä halusin sit kokeilla tehdä sitä itse..kävin ostoksilla keskustan kiina-ruokakaupassa ja sit eikun testailemaan!

Tässä siis kaikki tarvittavat ostokset:

Riisiviinaetikkaa
Merilevälevyjä
Sushiriisiä
Wasabitahnaa
Soijakastiketta
Suolaa
Sokeria
Kasviksia (avocado, paprika, kurkku)
Pakko oli leikkiä merilevän kans ku oli niin kaunista valoa vasten!En tiedä miten nuo kasvikset ois pitänyt pilkkoa, mut huomasin käytännössä et ainakin kapeammiksi suikaleiksi, eivät meinanneet mahtua kääröön.Riisi meni siis kattilaan keittymään, sillä aikaa pystyi mallailemaan ja kuivaharjoittelemaan rullausta, kummastuttaa vaan et kuinka tuommoinen kuiva käppyrä oikein mahtaa taipua rullaksi.Riisi keittyi siis aikansa kattilassa, sitten sitä piti ohjeen mukaan jäähdytellä viuhkalla!! Ok, ei mitään ihmeellistä kun Espanjassa asutaan, niin eikun eteisen laatikosta hakemaan, mut en mä kyl Suomessa asuessa viuhkaa omistanut, ehkä Hesari ois ajanut saman asian..? =)

Jäähdyttelyn jälkeen riisin joukkoon lisättiin etikka/sokeri/suola-keitos.Tästä uupuu kuva, eli seuraavaksi riisiä leviteltiin merilevälevyn päälle ja keskelle ne täytteet ja eikun rullaamaan. Öööö, ei tainnut riisi jäähtyä kunnolla, oli sittenkin vielä aika lämpöistä...no nyt selvisi sitten sekin, et miten kuiva merilevä pystyy taipumaan; kai se riisimassa sen verran "kostutti" sitä..? Noh, en tiedä oliko vika lämpimässä riisissä vai oliko normaalia, mut rullattuani pötkön, pehmennyt merilevä rupesi haisemaan, ihan kalanruualle, aivan järkyttävää, tuotako pitäs vielä pistää suuhunkin.. =) yökkien sain loput rullat valmiiksi..
Tadaa! Valmiit rullat á la Mari! Ei kaunista katseltavaa, mut yllätävää kyllä ne maistui kohtuu samalta kuin ravintolassa, tai noh, ei nyt kyl iiiiihan niin hyvältä. Hajukin oli hälvennyt.. En mä nyt näitä huomenna uudestaan tee, mut ehkä joskus vois taas kokeilla uudestaankin. Niin ja sit tietty valmiiden rullien kans paljon rakastamaani wasabi-tahnaa soija-kastiketta.

1 kommentti:

  1. Munkin suurinta herkkua. Aina wok-buffetissa tulee syötyä hulluna kun harvoin muualla saa sushia, enkä ikinä ole itse tehnyt. Mutta hienolta näyttävät Mari!

    Anne

    VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!