keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Kisu-asiaa

Nyt tulee sitten vähän enempi tuota kisu-asiaa, joten jos et välitä niin piipahda uudestaan joku toinen päivä.. ;)

Meidän Kisuliini sai jouluna uusia ruokakippoja GreenGatelta ja kovasti on tykännyt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Muuten meidän joulunaika menikin Kisuliinia parannellessa ja siitä se toipuu raasu edelleen...
 
Kisulla oli pitkään takajaloissa kummallista ihottumaa joka oli ihonalaisia näppyjä täynnä ja välillä iho näytti tosi ärtyneeltä, välillä kuivuneelta. Erään eläinlääkärin kanssa kokeiltiin homeopaattista sinkkihoitoa tuloksetta ja muutenkin tuntui ettei häneltä oikein löytynyt kiinnostusta miettiä mikä pohjimmiltaan vaivasi.
 
Päätettiin sitten ennen joulua vaihtaa lekuria ja se tuntuu olevan kaiketi ihan hyvä ratkaisu, hän tuntui heti kiinnostuneelta pikkupotilaan koivesta ja sanoi samantein että jalasta on otettava koepala ja se tehdään nukutuksessa. Noh, me sitten päätettiin käyttää tämä hyväksi ja tilattiin pojulle kastraatiokin samaan syssyyn niin ei monia kertoja tarvitse nukutella ja päätettiin vielä ottaa varmuuden vuoksi täydellinen verenkuvakin koska jos koepalasta ei olisi löytynyt mitään olisi tämä ollut seuraava askel.
 
Eläinlääkäri päätti koepalanotossa poistaa ihon alta kaikki nystyrät ja ns. huonon ihon joten haavasta tuli melkoinen, melkein koko takajalan mittainen ja tikkejäkin tuikattiin liuta. Sisäänpäin itsestään sulavia. Kauluri saatiin Kisulle tietenkin.
 
Pallit paranivat nopsaa ihan huomaamatta mutta siitä tikatusta haavasta tulikin sellainen show jota hoidetaan vieläkin nimittäin ensimmäiset tikit aukesivat ja koko haavan yläosa lerpsotti auki, joten ei kun uudelleen tikkaukseen. Sitten muutaman päivän päästä aukesi taas pari tikkiä ja ei kun tikattavaksi. Sitten kisu alkoi olemaan jo voimissaan ja jotenkin ihmeen kaupalla sai nuoltua kaulurilta jalkaansa öisin ja haava tulehtui pahasti jonka seurauksena käytiin haavahoidossa viikon verran joka ikinen päivä.
 
Nyt on tikkejä poisteltu yksi kerrallaan ja katseltu kuinka haava kestää, huomenna lähtee toivottavasti viimeinen tikki ja haaveilen että piakkoin saisimme poistaa jo kaulurinkin, johan se on ollut jo kolmatta viikkoa!
 
Unohdin varmaan mainita, että koko tämän ajan kisu on joutunut asumaan pienessä vessassamme karanteenissa jottei pääsisi hyppimään ja haava repeäisi, teemme haavahoitoa kotona 6x päivässä, annan 3x päivässä erilaisia lääkkeitä ja toisen tikkauskerran jälkeen sai isomman koirille tarkoitetun kaulurin, voi parkaa...
 
Se on ihan apaattinen, mutta tärkeintä että koipi saadaan kuntoon nyt ja päästään aloittamaan ihottuman hoito, koska koepalasta paljastui Kisullamme olevan autoimmuuni ihosairaus nimeltä
 
GRANULOMA/ Placa Eosinofílica felina
 
Kysymys kuuluu, onko kenenkään kisulla samaa vaivaa, olisi mukava vaihtaa ajatuksia ja minulla olisi paljon kysyttävää taudista...?
 
 

12 kommenttia:

 1. Voi pientä potilasta. Kauniit ruokakupit kyllä varmasti piristivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun saisi tuon valtavan kaulurin pois, nyt tän ison kaulurin kanssa sitä täytyy syöttää ja juottaa kädestä...huokaus..

   Poista
 2. On ollut eloisalle kisuliinille rankkaa: kauluri, lääkitys ja karanteeri, johon on tavallisesti joutunut oltuaan "tuhma". Hyvin olette hoitaneet ja tuollainen sairaus varmasti yllätti. Onneksi siellä on hyviä eläinsairaaloita ja lääkäreitä, mistä valita enemmän kuin osaisi kuvitellakaan. Vointeja kisulille ja hoitajille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaan enää yhtään jaksais ravata siellä, tikit lähti loputkin mutta kauluri jäi..

   Poista
 3. Voi pientä, kun toipuminen ottaa niin kovin lujille! <3
  Toivotaan, että viimeisenkin tikinpoiston jälkeen haava pysyy kiinni! <3
  Aivan ihanat Greengaten kulhot! <3

  Paranemisia suloiselle kissallenne! :)

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt lähti tikit mutta yhdestä kohdasta vielä vähän auki joten kauluri jäi ja viikko vielä seurataan ettei tule tulehdusta tms..
   kiitos tsempeistä <3

   Poista
 4. Voi pieni kisuparka, kaiken maailman inhottavia tauteja niitä onkin. Mutta kupit on ihanat :) Mukavaa tammikuun jatkoa Mari !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta =( Onneks me molemmat tykätään noista kupeista.. ;)

   Poista
 5. Enpä osaa sanoa tuohon ihottumaan juuta taikka jaata, mutta toivotaan että nyt kissa paranee!! On muuten kasvanut poika huimasti<3 Mun tyttärellä on kanssa poikakolli leikattu ja on tosi iso sisäkissa, rauhallinen pontus oikeastaan;) Haukkuvat sitä pulleroksi kaikessa rakkaudessaan<3 Ikääkin sen verran, että ruokailussa on siirrytty Senior-muonaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt lääkäri varoittelikin että kisulla on tästä lähdin aina nälkä ja varmaan kun katsahti omistajaansa niin saneli että pitää muistaa ruoka-ajat ja määrät..kumpaakohan se tarkoitti.. =D

   Poista
 6. Kyllä hyvä eläinlääkäri on tärkeä juttu ( ja hyvä eläinvakuutus:) meillä vaan Rasavili on masiksessa juoksun takia. Ei ole neidillä lisääntymisviettiä.
  Tsemppiä kisuliinin paranemiseen täältä Oulusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt näyttää kyllä haava parantuneen hyvin, uskon todella että saamme koko episodin päätökseen ensi keskiviikon lääkäriajalla <3

   Poista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!