keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Joulu tuli taloon

Meille ei pitänyt tulla joulua, vanhemmat lähtee jouluksi Suomeen ja me olla kyhjötetään vaan kahdestaan. Ensin luulin olevani töissäkin vielä aattona, mutta toisin kävi! Joulumieli hiipi mieleeni kuin varkain...ja sitten sitä ei ole voinut pysäyttää mikään!! =)

Viime joulu oli ensimmäinen joulu uudessa kodissa täällä Espanjassa ja taakse Suomeen jäivät myytyinä/ lahjotettuina kaikki vuosien varrella kokoon kasatut joulumuistot, uudistus tekee hyvää ja tänä vuonna innostuin keräämään niitä oikein urakalla.

Minulla alkoi "joulu" lokakuun alussa, koska olen sitä mieltä, että jos jouluun näkee kauheasti vaivaa, niin miksi siitä pitäisi nauttia vain pelkkä joulunalusviikko? Lokakuu meni suunnitellessa ja ihanuuksia keräillessä ja marraskuun alussa oli aika ryhtyä kasaamaan haaveilujen tuloksia ja tälläistä siitä syntyi nyt aluksi;Juu, onpa hivenen hankalampaa saada täällä oikeaa kuusta, siis tiedän, että niitä myydään, mutta ymmärrätte varmaan, että palmu saattaa olla kysytympi puu.. =) Joten täällä turvaudutaan muovikuuseen. Suurin mietinnän aihe melkein harmaisiin hiuksiin asti oli kuusen väri, alkuperäinen suunnitelma kun oli ostaa valkea kuusi, mutta kaupassa se näyttikin sitten niin kauhean muoviselta, näyteikkunoissa ne näyttää niin hyviltä, mutta jos menee kuusen lähietäisyydelle, niin no nou. Joten päädyin peruskuuseen ja sitten alkoi kokoaminen...Tietysti jouluun liittyviä koristeita oli kertynyt melkoinen määrä.


Ikeastakin tuli muutamia valkeita juttuja hankittua.Ja viimein kuusi oli kasassa, mutta näytti liian vihreältä...Joten eikun valkeaa lumispray-maalia kehiin!Virittelin kuuseen valot...Ja valkeat joulukoristeet. Näinkin oli hyvä, mutta mieleni kaipasi yllättäen jotain punaista...Joten lisäsin punavalkea-ruutuisesta nauhasta kiuputtelemiani rusetteja ja Jyskistä ostettuja pehmo sydämiä, tähtiä ja joulusukkia.Valmista tuli!


Vähän perinteistä poiketen kuusesta löytyy mm. isoja ruusuja ja perhosia ja höyheniä, mieheni sanoin; fantasia-kuusi! =)


Tänä vuonna ei tullut perinteistä "joulukuusinauhaa", vaan kirkkaista kristallikivistä koostuvaa nauhaa, jossa höyheniä. Mukavaa vaihtelua mielestäni.


Nuo pulleat pitsitähdet ovat ehdottomia tämän vuoden lemppareita!


Näin syntyi meidän joulun 2011 alkumetrit. Minusta jokaisessa kodissa voisi olla joulunaluskuusi, jota pidetään esim. marraskuun alusta jouluun, siihen asti, kun aito kuusi kannetaan sisään. Enkä tarkoita nyt sitä, että ensin olisi muovikuusi, jonka koristeet vaan vaihdettaisiin aitoon, vaan joulunaluskuusi voisi olla jollakin tapaa erilainen, ehkä räväkämpi, tai kenties hillitympi..jokatapauksessa ne kaikkein pyhimmät koristeet odottaisivat aitoa kuusta... 
Mitä mieltä Sinä olet?

7 kommenttia:

 1. Ihana!! Mukavaa että Espanjassakin päästään joulun tunnelmaan vaikka lumi puuttuukin. Tosin niin se puuttuu täältäkin, joten white christmas teema jatkuu meidänkin kuusessa. Vielä en ole tosin ratkaissut miten Adan saa pysymään poissa kuusen kimpusta.. ;)

  T: Miia

  VastaaPoista
 2. Onpas aivan ihana kuusi teillä! Ja iloinen yllätys, että kirjoitat blogia :)
  Sulla on kyllä silmää kaikelle kauniille ja ihanalle sisustukseen liittyvälle :)
  Mäkin laitoin kuusen esille eilen, kyllä se luo joulun tunnelmaa tänne Espanjaan, vaikkei ulkona lunta olekaan ikinä ;)

  T: Johanna

  VastaaPoista
 3. Heippa Miia! Joo toi voikin olla hivenen hankalaa jos on pikkusii, ei ainakaan kannata ehken ostaa mitään lasisia palloja... =( Eikö siellä vieläkään ole lunta? Tosin mua puistattaa koko ajatuskin! =) Olisi ihana nähdä lisää kuvia teiltä, mitenkä koti on muuttunut Adan tulon jälkeen! Teitä täällä kovasti odotellaan... =)

  VastaaPoista
 4. Heissulivei Johanna! Ihanaa kun joku muukin rakentaa jo jouluntunnelmaa kuin minä! Hyvä tyttö! =)
  Luen itse paljon sisustusblogeja hakeakseni ideoita ja rentoutuakseni, ajattelin, että olisi kiva jakaa minunkin höpinät muiden kanssa, jokainen sitten valitsee tuleeko lukemaan vai ei.
  Olisi kiva nähdä pian!

  VastaaPoista
 5. Löytyyköhän Suomeasta tuollaista lumi-sprayta? Ihana idea "valkaista" muovikuusta. Voisi olla meidän ensi vuoden valinta, kun aattona jo kuusi kannettiin pihalle kun poitsu alkoi oireilemaan. Eli mun on pakko suostua ensi vuona muovikuuseen, mutta näköjään muovisestakin saa ihana.

  T. Mirva K.

  VastaaPoista
 6. Moi Mirva!
  Sori kun vastaus tulee näin myöhään, en ole käynyt täällä pitkään aikaan...
  Löytyy toki lumi-spraytä, Tiimarista ja kaikista askartelukaupoista ja varmaan saattaa olla isoissa marketeissakin, löytyy joko askartelu/kodin sisustus/kasvit-osastoilta ja joulun lähestyessä niiltä jouluosastoilta missä muovikuusetkin on. Maksaa vaan pari euroa purkki ja mun kuuseen meni 1 kpl. Kuusi tuntuu heti suihkutuksen jälkeen märältä(joten lapset ei koske!) =), kuivuu muutamassa tunnissa, joten älä heti laita koristeita!! Ainut miinus on se et jos siihen koskee, niin se varisee tosi tehokkaasti(pöllyää), nytkin kun korjasin kuusen pois, hyvä et siihen jäi mitään oksille ensi jouluksi, joten se kannattaa ensin testata tuleeko siitäkin allergiaa. Sitä muuten voi suihkuttaa myös ikkunoihin ja lähtee ihan vedellä. Samoin tekisin ehkä suihkutuksen ulkona tai kylpyhuoneessa, pöllyää aikaslailla suihkutettaessa ja tietty aerosoli haisee jonkin verran. Meillä oli täällä kyllä K-raudan tapaisessa kaupassa tollasia valmiiksikin laitettuna, mutta koska se on teollisesti laitettu, ei irtoa. Ehkä Hong Kongissa tms. voisi olla sellaisia?

  VastaaPoista
 7. Nyt on muovikuusi hankittu. Päätin etsiä tämän postauksen. Pitänee käydä ostamassa srayta ja kokeilla. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!