sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Ovet

Tein tässä yksi päivä löydön josta olen todella iloinen, innoissani ja hämmentynytkin mitä ihmettä niille teen tai mihin ne pistän. Kyseessä on siis uusin löytöni vanhat ovet.

Ne ovat oikeasti järjettömän vanhat ja kuluneet ja niitä on kaksin kappalein.

Olin torilla ja näin nämä ihanuudet romujen seassa ja lähdin tinkaamaan yhden oven hintaa. Myyjä (vanha pappa kolmen poikansa kanssa, jotka olivat tulleet torille maalta) ei ollenkaan tajunnut miksi halusin vain yhden oven vaikka kuinka yritin selittää sisustusnäkemyksiäni, vaan aloitti luennon kuin tyhmälle (joksi minua varmaan luuli), että miksi oviaukossa täytyy olla kaksi ovea jos tälläisiä aikoo käyttää. Tätä kesti varmaan vartin vaikka kuinka yritin väliin esitellä ideoitani ja lopulta väsähdin..Sanoin, "hitto, otetaan sitten ne molemmat", pääsen helpommalla! =)

Sitten tajusin, etten saa niitä kävellen mitenkään kotio ja tuskin taksikaan näitä kyytiinsä huolii, joten olin jo perumassa kauppoja, kunnes vanha herra hätääntyivät nähneensä turhaa vaivaa typeryksen opettamiseen ja sanoi pojilleen, että viekää tyttö autolla kotiin, minne hän ikinä haluaakaan. Olin ihan nolona, että tuossahan minä muutaman kilometrin päässä asun, mutta jos ei nyt kuitenkaan...Miehen pojat potkivat nolona kenkiään ja toistalivat, "ei kai ole pakko, tuo on ulkomaalainen.."..isä oli kovana ja pisti vanhimman (n. 40v.) poikansa asialle.
Siinä sitten köröteltiin meidän kotikadulle, jonka aikana vanhapoika ehti melkein läppäistä minua sormille kun erehdyin neuvomaan kuinka yhdestä risteyksestä käännytään, kuulemaan että minä olen IHAN nätti ja asun kyllä kivalla alueella. Ovet autosta pihallemme nostettuaan hän kysyi "nähdäänkö me sitten enää koskaan?", sanoin "tuskin, korkeintaan kirpparilla" ja poitsu huokaisi, "noh, oisitsä kyl ollut IHAN nätti"..Poika varmaan oli luullut raukka, että isän lähetettyään saattokeikalle joutuu alkaa styylaamaankin tuon pelottavan ulkomaalaisen kanssa.. Söpöä ja niin vanhanaikaista kuin nuo ovetkin!


 


 



Jännintä näissä ovissa on se, että ne voi kääntää myös toisinpäin, jolloin tulee esiin sileämpi puoli hakasin ja koukuin.

 


 


 



Ja hei! Niissä on myös aukeavat luukut!!!


 

 



Nyt minulla onkin sitten megaluokan bropleema, mitä teen näille!? Paikan ne ehkä ovat löytäneet ainakin toistaiseksi parvekkeelta (ei tämä kuvauskohta) ,mutta

- Jätänkö nämä luonnontilaan vai maalaanko ne ja jos niin millä värillä?
- Kumpi puoli on ns. oikea/kauniimpi puoli?
- Haluanko hyödyntää aukeavat luukut, jos niin miten?

Mielestäni tämä rouheampi puoli on kauniimpi, mutta sitten taas nuo luukut on hauskat, suunnittelin jo, että käännän luukut aukeamaan toiselle puolelle, mutta se ei ole mahdollista, koska profiileissa on sellaiset urat. Noh, ompahan pähkäiltävää kerrakseen!




Ja anteeksi, taas näitä samoja puita, mutta oli pakko tallentaa nämä tänne blogipäiväkirjaan, että ei tarvitsekkaan lähteä naapurikaupunkiin, kun samat södet puut kukkii kotikadullakin ja näitä voi katsella vaikka kokoajan omalta parvekkeelta.














Superpitkän päivityksen päätteeksi muistutan vielä ARVONNASTA, käyhän osallistumassa siihen TÄÄLLÄ!



44 kommenttia:

  1. Ihanaa Mari että laitoit kuvia noilta kaduilta!! Olenkin tuolla kävellessäni miettinyt, että onko nuo vaan tuollaisia vihreälehtisiä puita vai tuleeko niihin kukkia :)...Ja hienot ovet olet löytänyt! Minä kyllä tietäisin niille hyvän paikan ;) Mulla kun puuttuu kämpästä vielä kaikki sisustustavara, huonekalut on. Täytyy suunnata heti sinne lauantai-kirpparille kun tullaan, josko sieltä löytyisi jotain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sullahan on sitten iso, mutta kiva projekti edessä! =)

      Poista
    2. On joo! =D Taitaa koko loma-kuukausi mennä siihen =D

      Poista
  2. Hih, aivan upeat ovet ja kyllä kannatti taistella saadaksesi ne. Itse en maalaisi niitä ollenkaan, koska tuollaisina arvo on mittaamaton. Todella upeat vanhat ovet ja hienoa on nuo luukut ja kaikki. Mahtavan löydön teit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieläkin ihastelen niitä, tykkään kyllä kovasti itsekkin! =)

      Poista
  3. Oi, miten kauniit vanhat ovat ja nuo luukut, kerrassaan ihanat!
    Myös tuo tarina, kuinka ovet tiensä kotiisi löysivät, melkein kuin elokuvissa ;)
    Voi kunpa nuo puut kukkisivat noin vielä kolmen viikon päästä, matka sinne suunnalla nimittäin tiedossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, te olette tulossa tännepäin!!Lomallekko vain, vai pitemmäksi aikaa? Voi kyllä olla, että kukinta-aika on jo silloin ohi pikkuhiljaa..

      Poista
  4. Mieletön tarina ja upeat ovet, muistat taatusti isän poikineen aina kun ovia katsot. Ja voihan tämä "poika" tulla vielä kosiomatkalle, kun tietää missä asut ;)

    Ihana aamun piristys tämä tarina ja ovissa sinulla on nyt monta monta ihanaa ongelmaa :)

    Saamme onneksi lukea näistä ovista vielä useasti, ihanaa :)

    VastaaPoista
  5. Hei!!
    Kylläpä olet ihanat ovet löytänyt....älä maalaa niitä, ovat niin kauniit puupintaisena, vähän rosoisena.
    Kesällä niitä voi pitää vaikka parvekkeella, mutta kosteus voi tehdä tuhojaan...
    Ja onpas teillä kaunis kotikatu, ihanat puut kukassa:))
    -Ulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tosiaan katsoa syksyllä sitten jos ottaa ne sisälle, ehkä jo aikaisemminkin, on muutama idea kehittynyt jo.. ;)

      Poista
  6. Upeat ovet löysit ja hauska tarina niiden hankintakin. Tykkään kovasti tuosta rouheammasta puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin tykkään siitä enemmän, siksi harmittaakin että luukut aukeaa toisinpäin..

      Poista
  7. Upeat ovet!! Minä varmaan laittaisin tuon ensimmäisen kuvan mukaisesti ne, vaikkakin luukut on mahtavat. Tai vaihda aina kuukausittain ;)
    Mulla itellä on samantyyppinen ovi ja jätin sen puulle. Onkohan se ollut mulla nyt noin vuoden. Pikkuhiljaa alan kaipaamaan siihen valkoista maalia. Jätä noin ja maalaa, kun kyllästyt

    Eilen just kuuntelun "salaa" kaupassa erästä pariskuntaa, kun kertoivat olleensa 3 kk Espanjassa (ovat olleet kuulemma viimeiset 9 vuotta). Olishan se mahtavaa, jos olisi eläkeiässä tuohon mahdollisuus.
    En tiedä, osaatko sinä nauttia noista ilmoista? Ja toisaalta, onhan varmasti joka paikassa nitä huonojakin puolia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noin mäkin nyt ajattelin, että vaihtelen paikkaa ja puolta ja pidän nyt aluksi ne noin..
      Kyllä mä osaan nauttia täysillä näistä keleistä, tänäänkin köllöttelin kuin kissa kuumalla pangolla meidän altaalla, rakasta naurinkoa!!

      Poista
    2. niin ja mehän tehtiin miehen kanssa päätös muuttaa tänne juuri tuon "että ehkä joskus eläkkeellä" ajatuksen pohjalta...jos mieli halajaa, niin miksi jättää kaikki kiva tekeminen vasta eläkeikään, jos vaikka kävisi niin huonosti ettei niitä päiviä tule näkemään.. =)

      Poista
  8. Huippuhienot ovet ja siis että luukutkin, aivan mahtavat ja näyttävät "terveiltäkin". Ethän maalaa, ellei sisustuksesi ehdottomasti vaadi, sillä puu on aina puu.

    Kiitos näistä kirjoituksistasi....kiva täällä Suomessakin on niitä lukea. Kaunis kevät tännekin tullut ja kohta viimeisetkin kinokset sulaneet. Kukkapenkistä jo narsissit ja tulppaanit piikittävät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en aijo maalata niitä, ainakaan vielä! =)
      Mäkin tykkään kauhiasti lukea blogeja eri maista, niin myös suomesta, kiva fiilistellä vaikka orvokkien laittoa kun täältä niitä ei saa..

      Poista
  9. Wow mitkä ovet - kaikkea sitä löytääkin kun ei kulje kädet housuntaskuissa... :)
    Varsinkin tykkään minäkin noista luukuista! Oisinpa minäkin noin idearikas,
    mutta onneksi on tämä netti, jossa voi seurat Sinun upeita löytöjäsi! Jatka samaan malliin! Harmittaa vaan nyt kun ei päästä tuollaisia kauniita kukkivia puita sinne katselemaan, vaikka niin oli tarkoitus... Mutta tulee se kevät tännekin ... ja koivuihin hiirenkorvat - aatteleppa sitä... ja sini- ja valkovuokot.... ja sitten kun ensimmäisen kerran taas käenkukunnan kuulee... terv. Marjatta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta sinä pääset nautiskelemaan ihanaisesta keväästä kauniissa pihassasi!! =) ehkä te syksyllä pääsette jo kyläänkin tänne!

      Poista
  10. Todellakin upeat ovet, ja ihan hyvä että otit molemmat! ;D
    Noistahan saa vaikka mitä...
    Upeat puut, niin ihanan värisetkin!
    Kivaa alkavaa viikkoa sinulle, Mari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt minäkin olen tyytyväinen että meni hermot ja molemmat kotiutui! =) Mukavaa loppuviikkoa sinullekkin!

      Poista
  11. Upeat ovet ja todella kauniit puunvärisenä !
    En lähtis vielä ovia maalaamaan.
    Hyvä löytö ja onni että otit molemmat :)

    VastaaPoista
  12. Kauan olet ovista haaveillut ja nyt vihdoin sait toteutettua. Kuljetushan on ollut probleema moneen muuhunkin sinun kirpparihankintoihin.
    Siellä kukkivat puut ja täällä paistaa aurinko. Kevät tuuli kuivattaa lakanat ulkona.
    Sol terveisin Seikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. täytyy ryhtyä aina kysymään myyjältä kuljetusmahdollisutta.. ;)

      Poista
  13. Aivan ihanat ovet ja tuollaisena upeat...noistahan saa vaikka vallan mitä, eikun mietintä-ideamyssy vaan päähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on lähtenyt jo laukkaamaan villinä, kiitos kaikkien blogiystävien täällä! =)

      Poista
  14. Jösses ku ihanat ovet!! :) Oikee vuosisadan löytö!!

    VastaaPoista
  15. Aivan mahtava löytö nuo ovet!
    Minä en maalaisi niitä ainakaan vielä, pidä ne ensin puuvärisinä. Ja niillehän voi välillä vaihdella paikkaa ja luukut auki tai kiinni. Jotakin kranssia oveen kiinni tai kori oveen ja siihen murattia... Ihanat on!
    Samoin kukkivat puut, oispa täälläkin jo kukkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin, että jotain pientä koristusta voisi oviinkehittää..hmm... =)

      Poista
  16. Voi apua minkä löydön oot tehnyt! Hienot nuo luukut myös! Eipä tuollasia löytöjä ihan joka päivää tee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä joutui etsimäänkin, varsinkin, kun tämä ei ole mikään maalaisromanttisen sisustajan tavarataivas, sellainen on roskaa täällä.. =(

      Poista
  17. Huikaisevan ihanat ovet, ja hyvä kun otit molemmat. Nehän kuuluu yhteen. Kauniit ovat noinkin luonnontilassa ja ihanat luukut<3 Nuo ovat kauniit missä vain, puutarhassa??

    VastaaPoista
  18. The wooden doors look lovely! I love decorations with those a lot! What I absolutely adore are those blooming trees! Magic! Christa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Christa! On my text i was telling the hole story how i got them and i was wondering what to do with them...go natural or paint them white..? I looove those too a lot!

      Poista
  19. Mahtavat ovet ja kaupan päälle sait hauskan tarinan kerrottavaksi :-D Hyvä että saivat sinut ylipuhuttua ottamaan molemmat. Kyllä niille varmasti paikka löytyy, ennemmin tai myöhemmin :-)

    VastaaPoista
  20. Aivan kertakaikkisen upeat nuo ovet!!! Nehän ois mageet vaikka sillai sohvankin mollemminpuolin yksi...jos tilaa ;)
    Aivan ihania, ja aattele nyt sitä ressukkaa, joka sut kotiin vei, oli varmaan ihan kipsissä toinen...kun joutui saattelemaan IHAN nätin Marin kotiin, hihi :))
    Teidän kotikatu näyttää tosi viihtyisältä ja kauniilta! Varo vaan, kun laitat näit kuvia lisää, niin kutsun pian itseni kylään teille! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinut on kutsuttu oikeasti kylään just nyt!! =)
      Ja Liisa Liisa Liisa....sä oikeasti keksit neronleimauksen noiden ovien kanssa!!! ainakin sitä täytyy ehdottomasti kokeilla miten ne mahtuisi tuohon! =)

      Poista
  21. aivan ihanat ovet,itse laittaisin ovet vierekkäin seinälle,ja mieti,peilit luukkujen taakse,tulisi aivan ihanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peilit!! Tuokin oli tosi hyvä idea!!! Taas yksi hyvä vinkki lisää, kiitos siitä paljon sinulle! =)

      Poista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!