lauantai 11. toukokuuta 2013

Mojitoja ja reseptejä

Mä niin RAKASTAN Mojitoja, voisin juoda niitä vaikka jokapäivä..gröhöm.. =) Onneksi se onkin Espanjassa tämänhetkinen trendijuoma ja niitä saa joka kadunkulmassa keskimäärin 4€ hintaan.

Kasvatin kuitenkin minttua ja halusin oppia tekemään näitä drinksuja itsekkin ja nehän olikin maailman helpoimpia, joten tässä ohje teillekkin.

MOJITO

Limejä (1/2 lime per lasi)
Mintunlehtiä (12 lehteä per lasi)
Tummaa sokeria (maun mukaan, itse laitoin n. 3rkl per lasi, tuli aika makeaa)
Jäämurskaa
Vaaleaa rommia (0,5dl laitoin tuohon lasiin)
Soodavettä (ei vichyä)

Ota sellainen pitkähkö ja paksuhko lasi, meillä oli puolen litran motti (koska on kiva jos juomaa tulee pallljon), myös 1l muovimuki käy jos haluat grilli-iltoihin festaritunnelmaa, tosin nosta ainemääriä sitten reilusti.. ;)

Laita lasin pohjalle 4 osaan suikaloitu limen puolikas, mintunlehdet ja sokeri. Survo huhmareen nuijalla hetki aineita sekaisin, ei kuitenkaan ole tarkoitus tehdä pestoa, vaan vapauttaa mintun ja limen aromaattiset aineet, joten n. 10 nuijintaa olkoon hyvä, mintunlehtien ja limen kuuluukin jäädä näyttämään alkuperäismuodoltaan. =)



Laita lasiin noin puoleen väliin asti tai vähän reilummin, jäämurskaa. Jäämurska tuo kivemman tuntuman juomalle kuin kuutiot, joten jos teiltä ei saa sitä kaupasta valmiina, voit tehdä sitä esim. batidoralla, en muista nyt hetkellisesti sen suomenkielistä nimeä, mutta siis se vekotin jolla tehdään smoothieita.. ;)




Kaada jäämurskan päälle puolisen desiä vaaleaa rommia, minulle kelpaa vain Havana Club, varmasti on halvempia ja kalliimpia, itse olen tykästynyt tähän. Testaile alkoholin määrää ja löydä itsellesi sopiva, yleensä ohjeissa on 4cl, mutta minä kaatelen aina vapaalla kädellä reilummin kuten täällä on tapana, mutten kuitenkaan puoleen väliin lasia, kuten täällä on myös tapana.. =)



Sitten perään loppulasillinen soodaa, ei kuitenkaan vichyä sen suolaisuuden takia! Ja muista nätti pilli!




Ja sekoittele juomaa pillillä vasta alkaessasi nauttimaan juomaa, silloin se pysyy tarjoiluun asti nätisti kerroksittain, kuitenkin sekoittelu on suotavaa, muuten ensimmäisiin imuihin tulee pelkkää rommia..



Ja sitten eikun odottelemaan kuuuumia kesäpäiviä ja Salud!

Kuvassa mie ó naturel ja miekkonen


Jamón- piirakka

Pohja:
100g voita
1dl juustoraastetta
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kauraleseitä
1tl leivinjauhetta
2rkl kylmää vettä

Täyte:
3 juuston ruokakerma Valio tai tavallista kermaa 2,5dl
2 munaa
ilmakuivatun kinkun kuutioita/suilkaleita n. 200g
1 paprika kuutioina
10 valkosipulinkynttä pikkukuutioina
1/2 purjo pienenä hakkeena
mustapippuria 2 rkl
2 tl cayannemaustetta
2dl juustoraastetta
juustoraastetta piirakan päälle
ilmakuivattua kinkkua koristeeksi

Sekoita kaikki aineet keskenään nyppimällä pohjaa varten. Taputtele piirasvuokaan ja paista pohjaa n. 10min. 225 asteessa. Tee sillä aikaa täyte. Sekoita kaikki täyteaineet keskenään. Jos käytät tavallista kinkkua, voit laittaa ripauksen suolaa. Jos käytät tavallista kermaa, laita vain cheddarjuustoa täytteeseen, muutoin käytän itse sellaista 3 juustoraasteen sekoituspussia. Lisää täyte esipaistuneen pohjan pälle ja ripottele reilusti juustoraastetta pääle ja paista uunissa 30-45min. uunista riippuen 200 asteessa. Koristele valmis piirakka ilmakuivatulla kinkulla.

Kastike piirakalle:

1prk kermaviiliä
2tl kapriksia
5 valkosipulinkynttä

Hienonna pieneksi kapsikset ja valkosipuli ja sekoita kermaviilin joukkoon.


Resepti peräisin vara-tädiltä, kiitos B!


New York Cheesecake

Pohja:
200g Digestive-keksejä
150g voita
4rkl tummaa sokeria

Täyte:
500g Philadelphia-tuorejuustoa
200g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl tummaa sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 munaa

Koristeluun:
Tomusokeria
Limeviipaleita
Vadelmia
Lisäksiä vadelmia kakun kanssa syötäväksi

Vuoraa irtopohjavuoan (halk.24cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voisulaan keksimurska ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää kulhoon ranskankerma, sitruunamehu ja sokerit. Yhdistä perunajauho ja kuohukerma keskenään lasissa. Sekoita lusikalla kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa noin tunti tai reilu, vähän uunista riippuen. Vuoan alle kannattaa laittaa folio, koska rasvaa saattaa tihkua vuoan väleistä. Jos pinta ruskistuu kovin, peitä foliolla. Anna kakun jäähtyä ja siirrä jääkaappiin, parasta se on seuraavana päivänä. Irrota kakku vuoasta ja koristele tomusokerilla, limen siivuilla ja vadelmilla. Survo lisäksi vadelmia reilu satsi ja tarjoile vadelmasurvosta kakun kanssa. Varoitus, tämä vie sitten kielen mennessään! =)


Resepti peräisin netistä googlettamalla

Ja eikun leipomaan! Ps. muista tehdä itsellesi yksi Mojito siihen leivonnan lomaan!

7 kommenttia:

  1. Oij, mitä herkkuja, aion koittaa noita pojan juhliin, mä oon saanut niin paljon uusia reseptejä blogeista, ihanaa. Ja mojitoa alkoi tekeen heti mieli, hih :) Hauskaa viikonloppua teille sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, ois kiva sit kuulla, mitä tykkäsit näistä! Sulle on luvassa paljon leivontaa lähiaikoina, sukulaiset tykkää! =)

      Poista
  2. Niiin herkku reseptejä ja niiiiin nätti pari <3 oot sie vaan niin kaunokainen o naturel tai ei :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Rupesko tekemään mieli hiilareita?...vai mojitoa..? =)

      Poista
    2. Molempia. Mutta eilen (ja monena muuna päivänä) tuli hiilareita ja eilen vähän-niinkuin-mojitoa.

      Poista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!