sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Júzcar

Juu tiedän, taas tulee reissukuvia, mutta syynä tähän ihan vain se, että nyt lomien aikaan monet matkustaa kesälomille tänne meille päin ja retkivinkkejä on toivottu.
 
Päiväretki tehtiin siis tällä erää Júzcariin, joka on Pueblo de los Pitufos, eli smurffikylä! (pitufo tarkoittaa myös muuten pientä sämpylää) ;)
 
Matkaa on rannikolta noin reilu tunti, eli kivan matkan päässä ja oiva paikka lasten kanssa.
 
Tämä pikkuriikkinen kylä tuli koko maailman tietoisuuteen vuona 2011, kun täällä pidettiin Smurffit- elokuvan mainoskampanja ja kaikki kylän talot (paitsi yksi pappa ei suostunut) maalattiin sinisiksi. Kyllä, myös kirkko ja hautakivet maalattiin.
 
Ennen vuotuiset turistimäärät pyörivät siinä noin 300 kävijässä, Sonyn maalaustempauksen jälkeen puolessa vuodessa kävijöitä oli jo yli 80 000 turistia!!!
 
Myöhemminhän Sony tarjoutui maalauttamaan talot takaisin valkeiksi, mutta kyläläiset äänestivät vastaan ja sininen jäi. =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

22 kommenttia:

 1. No papparaisen talo on nyt sitten nähtävyys...ainoa valkoinen talo smurffikylässä..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tosin me ei ikinä löydetty sitä taloa (ei nyt erityisesti etsittykkään), joten joko se on jossain kylän reunalla tai sitten pappa on myöntynyt... =D

   Poista
 2. Aika jännä juttu tuo kaikkien talojen maalaaminen. Oudolta kyllä tuntuu se että myös kirkko maalattiin siniseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska tempaus kyllä joka on jatkunut jo 3 vuotta... en usko, että täällä tuo kirkon maalaaminen on mitenkään ihmeellistä, valkeaa väriähän käytetään rakennuksissa lähinnä vaan sen viileyden takia...

   Poista
 3. Kirkon maalaaminen ei minulle ole mikään pyhä asia, en edes kuulu kirkkoon, mutta varmaan minua "hartaammille" voi olla vähän vaikea hyväksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan en ole kyllä kuullut mitenkään ihmeellistä narinaa sieltä ja tosiaan silloin reilu 2v. sitten oli se kansanäänestys jossa kyläläiset halusivat itse että sininen väri jää.. ;)

   Poista
 4. Mä ymmärrän jotenkin kirkon maalaamisen, mutta hautakivet menee mulle vähän yli. Ja sen papan on helppo neuvoa luokseen kylään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, valkea talo kyllä luulisi oikein hehkuvan sieltä, mutta kommentoinkin tuossa ylempänä, että me ei harmiksemme sitä nähty..

   Poista
 5. Tuolla ei varmaankaan ole kärpäsiä koko kylässä! ;D Eikös sininen väri karkoita niitä...
  Ihana kylä ja varmasti mukava retkipaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska!! Tuosta en ollut kuullutkaan!! Sinne minä sitten haluan muuttaa, kärpäset käy hermolle, varsinkin altaalla kun ne kutittelee.. =D

   Poista
 6. Smurffikylä... Hauska! :-D Kyllä mulla vielä menee siniset kirkot, mutta että hautakivetkin? Vielä jos paikalliset maalaisivat itsensä ihomaaleilla smurffisinisiksi ;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tajua kuka on Sonylta tuon idean keksinyt, enkä löytänyt tarinaa mistä ihmeestä tämä "keskellä ei mitään kylä" juurikin on valikoitunut paikaksi, sinne oli niin kapea mutkitteleva yksikaistainen vuoristotie, että kauhulla mietittiin kuinka sinne on kaikki tähtöset kuskattu... =D tuosta en muuten tiedä, mutta varmasti silloin kun mainosruljanssi oli leffalla päällä, oli asukkaillakin jotain kostyymeja tms... Täällä tietysti kaikin mahdollisin tavoin tuo katolilainen haustaus´prosessi on niin erilainen kuin luterilainen, että uskon sen olevan aikas pitkälti, että kyllä varmasti kuollut mummokin olisi tohtinyt tyttärensä saavan voita leivän päälle, toi oli kylälle ja on vieläkin todella iso rahallinen juttu ja vaikka kuulostaa kamalalle, ei täällä kriisin ja sosiaalisten tukien puuttumisen aikana kauhiasti pysty miettimään mikä olisi vain hyväntahdon mukaista..valitettavasti...tooooosin, täällähän usein polttohaudataan ja ne uurnat on sellaisissa kaapeissa, että ei se silleen näytä niin mitenkään pahalta..ja onhan täällä uurnalehdoissa monesti baaritkin johon jäädään siunauksen jälkeen juhlimaan, joten monin tavoin rennompi ote vaikka todella uskonnollista kansaa ovatkin...tiedä häntä mikä on oikein, mutta olen vain iloinen tosiaan, että ovat saaneet nyt rahaa edes ruokaan.. =D

   Poista
 7. Näkemisen arvoinen pieni kylä, tie kapea ja varsinkin sesonkiaikaan toivoo ettei olisi vastaantulijoita. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneks ei pahemmin tullut ketään, tehän kait menette tonne syksyllä uudestaan..? <3

   Poista
 8. Kiva historia taloilla :) Mä ihastuin tähän paikkaa heti, kun kuvat eka kertaa ♥
  Toivottavasti papparoisen maalaamaton talo on hieman syrjemmässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti teidän pienimmätkin tykkäis... ;) vink vink...

   Poista
 9. Voi yhen kerran... ;O) Kaikkea ne keksii.

  VastaaPoista
 10. Hihii, onpas velmun näkönen kylä ;) :) Hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ne on suunnitellut et joku toinen kylä maalattaisiin vaaleanpunaiseksi ja teemana olisi lähinnä amerikkalaiset homotähdet mutta ei ole tainnut vielä mennä läpi kaupunginhallitukselle.. ;)

   Poista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!