tiistai 29. heinäkuuta 2014

San Sebastían

Kun reissun päällä varailtiin seuraavien kohdekaupunkien hotelleja, huomattiin, että San Sebastianíssa varausaste oli noin 90%, joten jäljellä oli enää öky kalliita jotka eivät millään sopineet budjettimatkaajille. Bilbaosta on tuonne vain noin tunnin ajomatka, joten päätettiin tehdä päiväreissu, joka lopulta riitti mainiosti kun ilmakin pääsi yltymään aika hurjaksi.
 
San Sebastían sijaitsee lähellä Ranskan rajaa (käytiin noin kilometrin päässä), ja sen sanotaan olevan Espanjan Baskimaan kulinaaripääkaupunki (noin 20 tähdellä palkittua Michelin-ravintolaa). Espanjalaiset itse usein ylistävät tätä vihreän vehreää kaupunkia maan parhaaksi. Ranskan läheisyyden huomaa selvästi niin ihmisten eleissä, tavoissa, ulkonäössä kuin kielessäkin. Lisäksi hiukan päänraaputusta aiheutti heidän oma baskin kieli (kyllä espanjaakin puhutaan) eli euskara. Jos tiekyltissä lukee Donostia 20km, niin vähän aikaa meni ennen kuin hokasi sen tarkoittavan San Sebastiania.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Oltiin kävelty rantakatua noin puolen tunnin ajan kun taivas sitten repesi. Loppupäivä satoikin kuin E:n ahterista ja kamera pysytteli laukussa. Jossain välissä kaivoin kännykän esille, mutta laihaksi jäi kuvasaalis täältä.
 
Ei annettu ilman kuitenkaan häiritä ja ostettiin kerttis sadetakit ja paineltiin menemään pitkin tyhjiä katuja. Maisteltiin pintxoja ja kiivettiin Urgull-vuorelle katsomaan Kristus-patsasta ja väristiin kylmästä.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Huomenna sitten viimeiseen lomakohteeseen Santanderiin!
 
Tässä vielä edelliset reissupostaukset:
 
 
 
 
 
5. Bilbao
 
 

14 kommenttia:

 1. Kivoja lomatunnelmia (tuota kaatosadetra lukuunottamatta ;) !), kauniita paikkoja, rantoja ja rakennuksia!
  Ja upeita nuo leivonnaisetkin reissun varrella :)

  Kiitos tästä virtuaalimatkasta ja kivaa tiistaita sulle <3

  VastaaPoista
 2. Upeita paikkoja...ja sade ei näy haittaavan..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ikinä!! Jos me oltas tuiskun, pakkasen, lumen tuule ja sateen annettu reissuilla haitata, me ei oltas nähty puoliakaan. Ainakin saatiin hymy vastaantulijan huulille nuilla puvuilla.. ;)

   Poista
 3. Mahtava tuo teidän asenne: ei olla sokerista. Olisi varmaan joku kiva paikka jäänyt näkemättä. Nyt olette luuranneet pohjois rannikon ;.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seija, me ei olla nähty vielä puoliakaan!! Mutta ehkä joku toinen kerta takas uudestaan.. ;)

   Poista
 4. Mahtavia maisemia Ja olen Seikun kanssa samaa mieltä, mahtava asenne teillä, mitä väliä sateesta, niin sitä pitääkin :-) <3 Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se ole niin vakavaa jos vähän naama kastuu, me kun ei muutenkaan käydä missään hienoissa paikoissa vaikka syömässä niin ei niin väliä.. =D

   Poista
 5. Ihanat nuo kolme viimeistä kuvaa:) Kaunis kaupunki muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli majakkasaari jonne elokuussa ainoastaan pääsi tietty määrä turisteja kiertämään asumatonta saarta.

   Poista
 6. Kaunis kaupunki! Nuo sadetakkikuvat näyttää ihan kuin meidän Firenzen reissulta :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat maisemat, upeannäköinen kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kyllä, aika sellainen ylellinen, kylpylöitä joka puolella etc.

   Poista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!