tiistai 22. heinäkuuta 2014

Santiago de Compostela

 
 
Ylempi kuva kertoo kaiken, saavuttiin siis Pirkkalan lentokentälle....noh, ei vaiskaan =) mutta aika samalta näytti vai mitä? Harmaata, sateista ja vihreää...
 
Tämän vuoden kesälomareissuna päätettiin "kotimaanmatkailla" Espanjassa ja suunnattiin Ryanairilla lentäen Pohjois-Espanjaan, Galiciaan, tarkemmin Santiago de Compostelaan, joka on tunnettu sinne päättyvästä pyhiinvaellusreitistään.
 
Koko kylä oli kyllä kirjaimellisesti keskittynyt tähän vaellusasiaan ja kaikki pyöri sen ympärillä ja mitä erikoisempaa vaeltajaa nähtiin. Kaupunki oli nopeasti katsottu läpi ja meidän 2 yötä oli kyllä aivan liikaa, yksi iltakin olisi riittänyt. Hauskutettiin sitten itseämme katselemalla kirkon pihalla (jonne vaellus päättyy) voipuneina saapuvia vaeltajia. 
 
Alempi kuva on hotellin ikkunasta joka sijaitsi vanhassa kaupungissa.
 
 
 
 
Tällä reissulla oli käytössä sekä järkkäri, että puhelimen kamera. Yleensä mä otan matkoilla satoja kuvia, mutta tällä reissulla jotenkin tökkäsi tuo kuvailu ja näitä postauksiakin tehdessä piti oikein etsiä, että kai minä nyt siitä ja siitä pääkohteesta otin kuvan. Ennen lomaa luin monien lomatekniikkaboikoteista, eli matkalle lähdettäessä taakse jätetään puhelimet, kamerat, tietokoneet jne. ja keskitytään olennaiseen ja moni olikin huomannut kuinka paljosta on jäänyt paitsi katsoessaan kohteita aina vaan linssin takaa ja samastuin aiheeseen kovin. Mähän olen kuin pikkukiinalainen ja pahimmillani otan joka paikasta kuvat kahteen kertaan, eka puhelimella, jotka voin jakaa heti privasomessa ja sitten ns. paremmat lomakuvat järkkärillä. Monet nähtävyydet olen "nähnyt" vasta kotona kuvia tallentaessani koneelle. Järkyttävää!! Monesti jopa huomaan sanovani ääneen, että tästäkin pitää ottaa kuva blogiin... joten tämä oli jo aste parempaan aisteilla nauttimiseen, mukana oli päivällä vain joko puhelin tai kamera ja ensi kerralla taidan ottaa koko reissulle mukaan vain puhelimen, en ehkä ole vielä niin hurja, että pystyisin jättämään tekniikkaan kokonaan kotiin.. ;) Tunnistaako muut tästä itseään vai olenko ainut kuvaturistihörhö?
 
 
 
 
 
 
 
Tässä kirkko jonne vaellus päättyi, yllättäen taas remontissa.
 
 
 
 
Tänne oli haudattu apostoli Jaakob vanhempi ja hänen haudalla käyminen oli siis vaeltajien kohokohta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Mies osti minulle huvikseen ihanan kellon, muistoksi meidän kisusta joka jäi kotihoitoon reissun ajaksi. Ihan tolkuton ikävä oli molemmilla, minä vollotin puolet lennosta ja iltaisin katseltiin hotellihuoneessa puhelimelta kisukuvia vaikka tosiasiassa kisu vietti kotona varmaan kissanpäiviä, sai olla rauhassa mutta hoitaja kävi kolme kertaa päivässä ruokkimassa ja leikittelemässä.
 
 
 
 
Santiagosta me vuokrattiin auto ja suunnattiin nokka kohti A Coruñaa, Picos de Europaa, Castro Urdialesia, Bilbaoo, San Sebastíania ja lopuksi Santanderiin josta lento kotiin.
 
Tästä tulee nyt pitkä viikko, joudutte kulkemaan matkassa mukana joka päivä. Jos matkapostaukset ei kiinnosta, kehoitan palaamaan sivuille vasta reilun viikon päästä ;) lopussa kiitos seisoo ja tämän luku-urakan jälkeen on teille taas luvassa palkinto! 

17 kommenttia:

 1. Kauniita paikkoja ja kuvia 😊 Kyllä matkustaminen on mukavaa. mekin käytiin Tallinnassa ihastelemassa neljän päivän reissulla ja vähän kotimaatakin kierreltiin, on niitä kauniita paikkoja tääläkin 😊 Mukavaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti! Mä esimerkiksi joka kerta kun käyn Suomessa niin kerta toisensa jälkeen hämmästyn kuinka uskomattoman arkkitehtuurinen ja kosmopoliitti kaupunki Helsinki on. Siellä on ehdottomasti muodikkaimmat nuoret ihmiset koko Euroopassa mitä olen ikinä nähnyt!

   Poista
 2. Matkailu avartaa. Monta kertaa pohjois Espanja jää vähälle katsomiselle, jos sieltä kautta ajaa vaikka Suomeen. Onpa hienoa katsella, missä olitte lomalla. Lisää kuvia (ainoastaan Bilbao on tuttu). :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulette matkakertomusta sitten illalla tarkemmin jos haluatte.. ;)

   Poista
 3. Kauniita kuvia ja maisemia! Tuo kirkko oli ihan mahtava. Kivavoloinen reissu teillä!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kauniita vanhoja rakennuksia,kyllä noita kantsiikin saneerata:) Maisemat on niin vihreitä! Mukavaa päivää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli kyllä tooooosi vihreetä, jopa vihreämpää paikotellen kuin Suomessa!

   Poista
 6. Tuttua tekstiä, tuo kameran kanssa sählääminen :) Heinoja kuvia oot kuitenkin saanut, jos paikka ei ollut mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaan kun on nähnyt jo jo niiiin monta samantyylistä kaupunkia niin ei niin helposti syty, pitää olla jotain tosi erilaista tai ihmeellistä.. ;)

   Poista
 7. Nyt oli kuvissa minullekin tuttuja paikkoja. Kävin viime vuoden toukokuussa Santiago de Compostelassa, en kuitenkaan vaeltamalla vaan ihan bussilla Vigosta. Kaunis oli kirkko ja ympäröivä maaseutu, mutta minustakin yhden päivän aikana ehti nähdä jo tarpeeksi.
  Hyvää lomareissun jatkoa!

  terveisin Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että löytyikin toinenkin pohjois-espanjan matkaaja! Olitko lähtenyt Vigoon ihan lomalle? Mitä pidit paikasta, siellä me ei ennätetty käydä vaikka vähän harmittaa, oltaisiin haluttu käydä siellä Islas Ciesissä, kävitkö sinä?

   Poista
 8. Ihanaa, kyllä kelpaa nyt matkassasi kulkea, aivan mahtavia kuvia ja osaat kirjoittaa niin mielenkiintoisesti, kiitos jo tähän asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kyllä niin kauniisti sanottu, tuli niin hyvä mieli <3 <3 <3

   Poista
 9. Kännykällä räpsin kyllä kuvia aika huolella (kamera puuttuu, mutta haluaisin sellaisen). Euroviisureissulta tuli sellaiset 900 kuvaa otettua ja Pariisista 500 kuvaa (vaikka olin jo toista kertaa - ekan reissun kuvamäärä on jotain kamalaa kun oli kamera ja puhelin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihmeessä sä saat puhelimeen mahtumaan noin paljon kuvia?? Tai noh, mahtuu mullekkin, mulla on nyt noin 2000 kuvaa puhelimen muistissa joista 1500 on synkronoituja blogista enkä saa niitä pois joten vievät turhaa tilaa...

   Poista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!