perjantai 30. joulukuuta 2011

Malagan jouluvalot 2011

Jouluaattona kävimme myös katsastamassa perinteisesti Malagan ihanaiset jouluvalot, en ymmärrä miten joku väittää, ettei Espanjassa voi saada aikaan joulutunnelmaa, mulla ainakin se on juuri päinvastoin vahvempi täällä. Katolilaisen uskonnon tietty "rento meininki" verraten kristinuskoon (kuten hyvä musa ja terassi kirkon pihalla), mutta tuttu uskominen yläkertaan tekee ehkä sen suurimman eron.

Alameda- kadun isoimmat valot.Calle Larioksen valot on mulle aina sykähdyttävin kohokohta, nyt tuli työkaveri väristä mieleen, itseasiassa näköjään koko Malaga oli sopinut yhteistuumin joulun väriksi liilan, koska teema toistui usein ja esim. näyteikkunat oli pääasiassa somistettu liilan sävyin, aika mahtavaa toimintaa!!
Mahtavia joulupuita oli ympäri kaupungin.Perinteinen "pakko nähdä ja kokea"- on Malagan kaupungintalon Belen, eli jouluseimi, joita on jokaisessa Espanjalaisessa kodissa samaan tapaan kuin Suomessa joulukuusia. Toiset rakentavat niistä autotallin kokoisia vierailukohteita, toiset tyytyvät pöytämalliin, yhtä kaikki, idea on pienet yksityiskohdat, joita on kiva pongailla. Kaupungintalon seimi ei ollut parhaasta päästä, tähän mennessä paras löytyy ehdottomasti Fuengirolasta, Calle Santa Gemalta, jossa on juuri tälläinen autotalliseimi. Ja sieltä seimestähän on aina suurinta huvia yrittää löytää kakkaava, kyyköttävä joulupukki, jonka tekijä kätkee kaiken hartauden keskelle... ;)Belenin suunnittelu ja rakennus aloitetaan heti vuoden vaihtuessa, kovaa hommaa, käy melkeen työstä.Yleensä Beleneissä on paljon valoja, liikkuvia osia ja vesiaiheita, mutta tässä oltiin vain leikitty valoilla.
Zara ei petä tyylikkyydellään näyteikkunoissa.

2 kommenttia:

  1. Malagan valot on vertaansa vailla ja ne kannattaa käydä katsomassa vaikka joka vuosi. Värejä käytetään paljon, mutta harkitusti.

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä kanssasi vaikken tiedäkkään kuka olet... ;)
    Olen nyt ehtinyt 3 vai 4 jouluvalot nähdä, ja ehdottomasti parhaimmat oli mielestäni viime vuotiset punavalkeat(mun jouluväri) Calle Larioksen "joulupallot", niin kauniit!

    VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!