maanantai 5. joulukuuta 2011

Pikkujoulu perheen kesken

Koska vanhempani lähtevät jouluksi Suomeen, ajattelimme mieheni kanssa järjestää lauantaina mukavan, rauhallisen pikkujouluillan, herkutellen tietysti.Alkudrinkiksi tein itse karpaloglögiä, jotka tarjoilin uusista Zara Homen laseista.

Karpaloglögi 4:lle

6 dl karpalomehua
2 dl omenamehua
4 rkl ruokokidesokeria
4 tähtianista
1 kanelitanko
4 rkl karpalolikööriä

Kaikki muut paitsi likööri sekoitetaan kattilassa ja kuumennetaan. Annetaan maustua 10min. Kuumennetaan höyryäväksi ja kaadetaan laseihin, joiden pohjalla on likööri. Nautitaan heti. En jaksanut mitata likööriä ja vain humpsautin sitä Espanjalaiseen tyyliin... =)
Alkudrinkin kaveriksi tarjoilin paikallisesta Mercadona ruokakaupasta ostamia valmiita confiletas-kuppeja, jotka olin täyttänyt ananas/pähkinä tuorejuustolla ja laittanut saksanpähkinän koristeeksi.
Lemppari kannumaljakko sai jouluisempia kukkia tai oikeastaan oksia, en tiedä minkä puun.
Mieheni sai työnantajaltaan joulutervehdykseksi viinipullolle joulupuvun!
Teema kun oli pikkujoulut, piti sitä joulunväriä tulla meillekkin vaikka valkoista rakastankin. Aterimet koristelin kanelitangoilla ja tablettien virkaa toimitti Marimekon Lumimarja -sarjan ruokalautasliina avattuna.
Minijoulutähtiä löytyi 1,50€ kappale, tein niistä valkoiseen koriin asetelman.Kynttilä sai kaverikseen punahileisiä käpyjä ja hopeisen linnun.
Varsinaisiksi alkupaloiksi oli tarjolla vain parasta Pata Negro- kinkkua kiedottuna hunajamelonin ympärille.Ja pääruuaksi paella mixta. Meillä siis vähän Espanjalaisempi joulumenyy, varsinaisena joulunakaan ei ole luvassa kinkkua eikä laatikoita.Jälkkäriksi tarjoilin kardemumma-kahvia ja pipareita joita olin kuvioinut päivemmällä, tuon kuviottoman piparin päälle tuli vielä marcarpone-juustoa ja nimikko-pipari päälle... =)

Voisitko Sinä kuvitella Joulua ilman kinkkua ja laatikoita?4 kommenttia:

 1. Näitä kattellessa voisin kuvitella. Värit kohdallaan (lumimarja servetit kruunaa) ja miks aina pitäs olla lootia ja kinkkua?

  VastaaPoista
 2. Mari, olet visualisti todella, tosi kaunista ja herkkää, tykkään kovasti! Meeri

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä <3 T: Piia

  VastaaPoista
 4. Anne-Mari: pohdiskelen tässä juuri, ostaisinko vai enkö ostaisi valkeaa satiinista lumimarja kangasta...ja jos ostaisin, niin mitä siitä tekisin... =)

  Meeri: Kiitos, ihanainen, kauniisti sanottu!

  Piia: kiitos, kova ikävä!

  VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!