torstai 11. heinäkuuta 2013

Ikkunaruutu

Käytiin ennen miehen työmatkalle lähtöä hakemassa kotiin noin 100km mutkan kautta paikalliselta nettikirpulta löytynyt vanhaakin vanhempi ikkunaruutu. Ja niinkuin minun vanhantavaranhankinta retkiin jo perinteisesti kuuluu, äimistelee myyjä ostostani ja varoittelee, ettei ikkuna ole ehkä kovin tiivis sateelta ja että ymmärränhän että se on vanha ikkuna.. =D Joo, täällä ei ole kyllä maalaisromantiikasta kuultukkaan!Virkatun harmaa-pinkin torkkupeiton löysin Coinin ulkoilmakirpulta. Sohvan istuinosan suojana on Greengaten harmaa tähtikuvioinen torkkupeitto nurinpäin käännettynä.


Ikkunaruudun taakse olen kiinnittänyt IKEAn led-valosarjan ylä- ja alaosaan, menee tunnelmavalosta ja luo pokalle kolmiulotteisuutta.Sandy toes & salty kisses- kyltti Millan putiikista Lahdesta.
Tästä orkideasta olen erityisen iloinen, koska se hankittu puolitoista vuotta sitten ja viime talven se talvehti pelkkänä rankana ja nyt se suorastaan tulvii kukkia jotka ovat kestäneet kukassa jo parisen kuukautta.
Samoin oliivipuu näyttää työntävän valtavan pitkiä versoja tänä kesänä.41 kommenttia:

 1. Toimii taas?

  Mulla onkin sulle yksi juttu. Saat sen lauantaina, mutta taidanpa laittaa että saa avata vasta kotona. Ei vie paljoa tilaa eikä sisällä nesteitä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain ton jutun kikkailtua, kesti 4,5h postauksen teossa...saas nähä, yritän taas huomenna ja huomenna avaan puketinkin!! Kiitos etukäteen! <3

   Poista
  2. Voi apua kun olet himmaillut. Toivottavasti odotukset eivät ole liian korkealla. Kauan muuten posti kestää tulla espanjaan. Eilen lähti kuori alicanteen. Mietin vain koska pääsen julkaisemaan yhden bloggauksen. Teitä espanjan ihmisiä joutuu odottelemaan. ;)

   Poista
 2. Olet löytänyt ikkunaruudulle just oikean paikan, siitä on iloa monella tapaa, eikä se ole piilossa jossain nurkassa. Valojuttu oli hieno väläys.

  VastaaPoista
 3. Upea "lamppu". Sehän on hyvä sun puolestä, ettei ne vielä tajua maalaisromantiikan päälle. Saat kaiken halvemmalla ;)

  Mä katoin eka, että tuo orkidea on tekokukka. Se oli niin "täydellisessä" kukassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ne tavarat täällä todellakaan halpoja ole, eikä niitä ole kauhiasti edes tarjolla, siksi ostelen aina ulkomailta, lähinnä keski-euroopasta!

   Tuo orkidea on kyllä tosi outo, se vaan jatkaa kukkimistaan, kerrankin kukka joka ei nuukahda viikossa! =D

   Poista
 4. Tuo alimmainen kuva on IHANA...tai siis olohuoneenne ja parvekkeenne...:)
  Ihana on, myös ikkuna...vaikka ei vesitiivis olekkaan...:D

  VastaaPoista
 5. On kyllä kaunista ja tuo ikkuna on ihana! Minäkin ihastelin tuota parveke näkymää <3

  VastaaPoista
 6. Voi luoja mikä orkidea, upee!! Ihana tosiaan toi vimppa kuva, missä näkymä partsille ja vanha lasi on aina kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkidea on kyllä nyt parhaimmillaan, ei ollut noin tuuhea edes uutena!! Mitähän mä oon siihen kylvänyt.. ;)

   Poista
 7. Tosi ihana ikkunanpoka ja loistoidea laittaa sinne taakse nuo valot!

  Orkidea on kaunis...kukkiessaan. Sinun upean valkoinen orkideasi kukkii kyllä tosi upeasti. Voit olla ylpeä siitä. Itse olisin varmasti joutunut heittämään sen roskiin jo kahden ensimmäisen kuukauden jälkeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin meinasin heittää, kun se kukkansa viime vuonna tiputti, mut sit vaan lykkäsin sen parvekkeen nurkkaan talveksi, en juuri kastellutkaan sitä koko talvena ja keväällä yks kaks huomasin et on tullut uusia silmuja! =D

   Poista
 8. Onpa ihana ikkuna, ja valo näkyy niin kauniisti läpi. Olen muuten orkideafriikki :)

  VastaaPoista
 9. Ikkuna on kaunis ja sitten tuo terassi/parveke aivan vastustamaton!

  VastaaPoista
 10. Upea tuo orkidea kuten soma ikkunakin!

  VastaaPoista
 11. Todella kaunis vanha ikkuna!! Kaunis on myös koko nurkkaus ja epäilemättä koko talo:)

  VastaaPoista
 12. Onpa se kaunis<3 Ihana tunnelma kertakaikkiaan<3

  VastaaPoista
 13. Tulin vielä kiittämään samenttiruusu vinkistä:D Kasvatin pari samenttiruusua terassiruusujen juurelle ja ruusuissa ei ole näkynyt koko kesänä kirppuja ja kukkii ihan hillittömästi! ( ja kukkii myös samenttiruusukin..)KIIIIITOOOOSSSS!:D Ihana tuo orkidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava kuulla että on auttanut samettiruusut ötökköongelmiin!! täytyypä kertoa äipälle joka jakoi vinkkinsä! =D

   Poista
 14. Voi ei miten UPEA olohuone. Mä muutan teille!! aivan ihana ikkuna ja todellakin valot tuovat sen upeasti esiin.. ja tuo orkidea! kaunis! ja ja ja... :)

  VastaaPoista
 15. Ihana ikkuna ja ihana koko huone.Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 16. Ihana tuo olkkarikuva!
  Vai ei ole ikkunasi ihan vesitiivis, heh. Osaan kuvitella hölmistyneen myyjän, kun ei varmaan tiedä maalaisromantiikasta. Ihanan löydön olet tehnyt!

  VastaaPoista
 17. Voi kuinka ihana olohuone!
  Tuo ikkuna ja orkideat ovat kerrassaan upeat!

  VastaaPoista
 18. Aamulla huomasin parvekkeellani, että samenttiruusu ja kielo, eli nyk. orkidea eivät sovi keskenään, tai jos laitan ne vierekkäin ne päästelevät ioneita ilmaan, ja yrittävät huumata , koska ne vihoittelevat toisilleen. Seuraus voi ihmiselle olla epämieluisa, jopa silmiin ja kurkkuun saattaa sattua.Toisaalta on syytä tutkia tarkkaan, että mitä ainetta ne päästelevät ja miksi ilmaan, ja suoraan jopa kurkkuun, silmiin, nieluun ja nenäänkin.
  Samenttiruusu on alkuperäiskasvi, sen sijaan esim.. ruukkuorkideat eivät ole ja syy on siinä. Jos luonnossa tavattaisiin nämä kaksi vierekkäin, voitaisiin ajatella, että ne eivät oe kaksineuvoisia, vaan yksi..!; mutta tuo hypriidipä onkin jo kaksineuvoinen, koska sen jalkaan on laitettu ns. lantaa, joka on hybrideillekin annettu ns. etiopialaisten kulkureitten aikanaansaannos l. ampiaisten kotimaassa aikanaan tuotettu tuholaismyrkky. Tämä tuholaisten torjuntaan tarkoitettu mykky ei salli itse kasvin tuottaa enää ns. luonnollisia kaasuja, vaan ne ovat muuttuneet ns. myrkyiksi. Varo siis orkideasi kanssa, koska jos et usko niin kokeile, ja mieti mitä varten kasvatat orkidaasi yksin. Orkideassa on paljon ns. mehikasvien jäämiä , koska ne ovatkotoisin eräästä ns lammen reunalta Urganisista, eli nyt. Etiopiasta l. sademetsän reunaltamme. Itse en ole koskaan ostanut orideaa, koska en pidä siitä ,,, se on aika julman näköinen, mutta olen tämän yksilön saanut lahjaksi ja nyt se sitten päätti kukkai kanssani toistamiseen. Nyt kuitenkin ajattelin, etten sitä enää kiusaa parvekkeellani vaan laitan sen omaan kotiinsa takaisin.

  VastaaPoista
 19. Jos kuitenkin päätät aloittaa ns. kokeilun älä ihmettele, jos samenttiruususi iskee silmää,koska se onkin ollut aivan rakastunut tuohon pahan ilman silmään, eli kuten orkideaani on kutsuttu jo 1817 Etioppian sadekauden päätteeksi kukkivalla ns. hortosauruksen jälkeläisen mukulan kiveksen aikaansaannoksena. Orkideassa on ns. konspiraatiovoimaa, eli alkuperäinen sadevesi on sen ainoa ravintolähde. Minäkin olen pitänyt sitä akkunalla ja nyt parvekkeella vain vedessä, ja hieman suoloja, ja sokeria n. kerran puolessatoista vuodessa. Mutta kuten jo kerroin sen mykkypilvi onkin rakkauden osoitus sitä ihmistä kohtaan, joka sitä huolehtii, ja siksi tuo mykkyioni-sade voi jopa turhaan aiheuttaa pelko,a ja tai jopa inhoa. Mykky on vaarallinen, mutta vain eräiden kasvien kanssa, kuten nyt tämän jalkavaivaisen ruusun l. samenttiruusu kanssa. Jalkavaivainen ruusu on alkupeeräinen intialainen seos, josta on ruokosokerin kanssa keitetty joskus ns. mykkyä, kaasuja vastaan, joita on ollut kiinalaisten alusten alla (piilossa)! Tämä on vanha tarina, jonka sain kuulla eräältä pioneerilta, joka oli työskennellyt siellä l. Afganistanin perukoilla.
  Älä juo koskaan samenttiruusuteetä, koska se ei ole hyväksi; älä myöskeen keitä sitä, koska sen mykkivarasto voi tuhota mm. kilpirauhastamme jonkin verran.......? Lääkärimme eivät olevielä ns. ajantasalla kaikesta näistä asioista, mutta voithan vielä samenttiruususi tutkittavaksi emmenkuin käytät niitä koristeena tai salaateissa.
  Mykkykaasuja päästelevät kaikki kasvit; niin linnutkin saattavat kupsahtaa, jos syövät mm. pellavansiemeniä, jotka on käsitelty jne....
  Umpiossa eräät sienet saattavat kehittää myös eräitä ns. kaasuja, ja siksi kannattaa sienet vain ryöpätä ja syödä saman tien pois.
  Marja t voi keittää, mutta säilöä pakastimessa.
  Ionipölyä tulee lisäksi myös itiöistä, esim. paadesta, kamomillasta, vesistä jopa jne.
  Aivan puhas menetelmä on saastumattomien alkuperäismetsien marjat, itse poimittuna.
  Kasvissterolit eli kasvimemme rasvatkin voivat olla joskus pahoja, jos kasvit ovat ns. vanhoja ja tai raakoja. Kasveille paras tapa on l. saastumattomat ruohokentät, joiden laitaan voi laittaa kasvamaan mm. tillit, persiljät, ruohosipulit jne.!
  Ei kannata pelästyä, koska me emme voi noudattaa tarkkaan enää ns. luonnon kiertokulkua, mutta parasta on tarkkailla mitä syö ja miksi.
  Mehuissa ei pitäisi olla paljoakaan ns. mykyllisä ainesosia paitsi karviaismehussa, koska sen ns. ionimäärä on suuri l. karvat ja kasvi kokonaisuudessaan.
  Riisit, makaroonit jne ovat aivan hyviä, mutta älä osta ns. kehitysmaassa tuotettuja tuotteita, koska siellä a)mykkysaasteita käytetään maassa liikaa, ja b)lapset eivät saa riittävää palkkaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!