maanantai 19. toukokuuta 2014

Setenil

Voi huokaus kun on ne Amerikan reissun kuvatkin vielä viemättä koneelle, mutta nyt laitan väliin erään toisen kohteen, joka on vain parin tunnin (jos sitäkään) ajomatkan päässä meiltä kotoa. Eli jos olet tulossa lomailemaan meille päin Espanjaa, vuokraa auto ja käy ihmeessä luolakylä Setenilissä.
 
 
 
 
Kylä on muodostunut kaarevien kallioiden syleilyyn ja monet asunnoista on kaivettu kallion sisään jolloin ne ovat kesällä viileitä ja talvella lämpimiä.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Poikettiin paikallisella hautuumaallakin, ne on aina yhtä kauniita!
 
 
 
 
 
 
Todella suosittelen puolipäivä retkeksi varsinkin jos tuntuu, että kaikki perusnähtävyydet on jo koettu!
 
 
 
Ja vieläkin se ToukoArvonta jatkuu, jonne pääset suoraan TÄSTÄ!
 
 

27 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On ehdottomasti käymisen arvoinen paikka sen jälkeen kun rannikko alkaa tympimään! =D

   Poista
 2. Onpa upea paikka!Tuo kuva varsinkin,jossa kadun kattona on kallio...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kylässä sinäänsä ei ollut mitään ihmeellisiä nähtävyyksiä, riitti luola-asunnoissa ihmettelemistä, varsinkin kun kömpi kallion sisään ravintolan vessaan.. :)

   Poista
 3. Oli muuten näkemisen arvoinen paikka. Vieläpä kivenheiton päässä meiltä. Suosittelen :-)

  VastaaPoista
 4. Wow! Vaikuttavan näköistä, tosin en usko että itse pystyisin asumaan noin täydellisessä kallion syleilyssä, varsinkin kun se kallio roikkuu just pään yläpuolella :-) Tulisi hieman sellainen "seinät kaatuu päälle" olotila :-D Mutta mielettömän näköinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tuolla keskellä ei mitään haluisi asua, mutta kiva äimistellä miten ne muut.. =)

   Poista
 5. Viehättävä kylä. Vähän samaa mieltä kuin Katja, että pelkäisin että kallio lytistäisi talon. Voiko tuollainen kallio murtua jos tulee maanjäristys? Taas alkaa kyllä matkakuume nousta kun näitäkin kuvia katselee, mutta jo kaksi matkaa tehty tänä vuonna, joten nyt jäitä hattuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täällä oikeen koskaan ole järistyksiä, mutta tietty kaikki mahdollista...toooosin nuo kalliot on olleet tuossa aina ja asumuksetkin jossain muodossa jo meidän esi-isien aikaan eli aika vanha perinne, ei mitään nykymuoti haihatuksia.. ;)

   Poista
 6. Mielenkiintoisen näköistä, mutta minä myös miettisisin, voiko se kieleke pudota tai ainakin se tuntuisi hirveän raskaalta kun kävelisin sen alla. :D En ehkä voisi vaan nauttia... Enpä ole ennen moista nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä rannikolla ja sit kanarian saarilla tuo luola-asuminen on ihan supervanha juttu ja arkipäivää kuumuuden takia! joten nou hätä!

   Poista
 7. Upeen näkönen paikka.Vaikkakin näin suomalaiselle hyvinkin outoa.Varmaan suurin osa epäilis paikan turvallisuutta.Kieltämättä itellekkin tulis semmonen olo,että kestääkö vai sortuuko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jännä kyllä mutta mä en miettinyt tuota siellä hetkeäkään ja siksi vähän yllätyinkin näistä kestävyys epäily-kommenteista.. tässä ihan lähellä meidän kotia, noin parin kilometrin päässä on lähimmät luola-asunnot, eli ne on niin normaaleja täällä kun vaan olla voi! =D

   Poista
 8. Huiii en taitaisi uskaltaa tuolla kallioiden alla asustella, mutta näkemisen arvoinen paikka varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sandraa!!! Ettekö te oo koskaan käyny täällä?? No nyt käytätte ne myytävät lennot ja jaj jjjjaaaa! <3

   Poista
 9. Tosi ihanan näköinen paikka!! Hieman mua kyllä pelottais kävellä noiden kallioiden alla :/ Ehkä me ens vuonna päästään Espanjaan, tänä vuonna mennään Kyprokselle :) Nyt saa Bulgaria jäädä taakse, vaikka ihana paikka lasten kanssa olikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mia, lupaatko yhden jutun? Et jos ootte tulossa ikuna tännepäin niin ilmoitat mulle!! Lupaan etten häiritse teitä koko loman ajan, mut jos edes yhdet Cavat juotais.. ;)

   Poista
 10. Mielenkiintoista lukea kallioista ja luola-asunnoista kommentteja Suomesta päin. Saarilla ja täällä ne ovat ehkä jopa eka kunnon asuntoja ja esim. tässä lähellä olevissa on ns nykyajan mukavuudet: sähkö, vesi, tv ym. Jossain muualla voi kalliot pettää, mutta ei näissä ikivanhoissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en minäkään jaksa kyllä uskoa, että nämä tästä ihan hevillä mihinkään romahtavat mutta ehkä niihin on itse jo niin tottunut, ettei osaa edes katsoa tuolta kantilta.. =D

   Poista
 11. Tosissaan mielenkiintoisen näköisiä asuntoja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin vaihteeksi tuli itsellekkin vähän jotain uutta hauskaa nähtävää.. =)

   Poista
 12. Kauniita kuvia ja paikkoja! Minulla on jo pitkään ollut haaveena matkustaa Espanjan Barcelonaan ainakin... :)

  VastaaPoista
 13. Oletpa onnistunut ottamaan kauniit kuvat. Ollaa käyty muutaman kerran.

  VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!