sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Se TOINEN isänpäivä

Meillä ulkosuomalaisilla on monesti aina kahdet juhlat, Suomalaiset ja ne toisen maan, kuten meidänkin perheessä tänään on Suomalainen isänpäivä, toisen kerran juhlitaan isukkeja sitten kun se on Espanjalaisen kalenterin mukaan. Näin mennään mm. myös äitienpäivät, joulut jne. Ihan hauskaa!!

Aamu alkoi +15 ja ihana aurinko helli ja lämmitti kasvoja, iltapäivästä saatiin sitten hetki rakeitakin, joten syksy se on täälläkin.. =)

Meidän isukki on nyt kotileskenä kun äippä lähti omalle lomalle Suomeen muutamaks viikoks, joten pitihän sitä hemmotella jotenkin, joten tässä tulos (ja resepti, por favor).

Today it´s Fathers Day in Finland so let´s celebrate and pamper them. And here´s what goodies we got (and some recipes, if you want them in english, please send me a message!)

Pitkästä aikaa OIKEASTI hyvää kuoharia, ois voinut juoda enemmänkin kuin 2 lasillista..

Ensiksi ne "lahjat", voi kamalaa miten krouvi tuo pullahässäkkä on, mutta eikös ajatus ollut se tärkein? Ja sitähän oli mukana, joten se mielessä syntyi suklaapulla kirjaimet, jotka muodostavat sanan ISÄ. =)




Tämän kuorrutuksen ois voinut jättää laittamatta, mut paha sitä oli mennä poiskaan ottamaan.. =)

Pullataikinassa oli seassa Fazerin Omar-suklaapaloja ja kuorrutus on tehty kaakao tomusokerilla. Vinkkinä muuten, jos laitatte suklaata pullataikinaan, jättäkää kardemumma pois, miusta ei sopinut ainakaan yhtään..tosin kyllähän noita söi... =)

Ja sitten Marbellan Puerto Banuksesta sisustuskauppa Cote Soleil ostettu tuoksusaippua nimikirjaimella, meidän isukki tykkää kaikesta romanttisesta joten sopi hälle kun nenä päähän.






Sitten muihin herkkuihin..koska tarvitaan myös jotain suolaista, oli aika tuoreiden croisanttien (en tehnyt itse, hain uunituoreena alakerran leipomosta), jotka täytin Brie-juustolla, kiwillä, päärynällä, basilikan lehdillä ja lorauksella tummaa balsamiviinietikka siirappia.







Makeaksi loppuhuipennukseksi leivoin cupcakeseja, joiden sisällä Fazerin Omar-suklaata ja karpaloja, päällä kuorrutuksena Suomi-kaupalta löytynyttä suklaakermavaahtoa ja koristelut Amerikasta tuliaisina tuoduilla nonparelleilla ja kuppikakkupapereilla.





Omar-suklaa Cupcakes

150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5rkl kaakaojauhetta
1,5dl maitoa (tai kermaa)
200g Fazer Omar-suklaata
n. 100g karpaloita

Kuorrutukseen haluamaansa kermaa tms. ja koristeita.

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää maito. Rouhi puolet suklaasta ja lisää karpaloiden kera taikinaan. Nostele taikinaa lusikalla muffinsivuokiin ja laita jokaiseen vuokaan 1 pala suklaata "sydämeksi". Paista 225 asteessa 12-15min. Jäähdytä ja kuorruta haluamallasi tavalla.




Te quiero Papá!

8 kommenttia:

  1. Koskas teillä on se ensimmäinen isänpäivä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina niin ystävällinen Facebook vastasi sen olevan joku maaliskuun sunnuntai, usein kuulemma sattunut 19.3 ja lisäsi vielä, että äitien päivä on toukokuun 1. sunnuntai, joten äippiä juhlitaan kaksi viikonloppua peräkkäin... =)

      Poista
  2. Ai mitä herkkuja ja miten nättejä cupcakejä!

    Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ömmömmöö..namskis ja röyh.. =) näissä on vaan se huono puoli et tulee tehtyä niin kauheesti joten näitä sitten riittää myös seuraavalle viikolle.. ;)

      Poista
  3. ISÄ-pullasta tuli tosi upea. Mäkin oisin jättänyt sen kuorrutuksen pois. Myös lahja näyttää tosi hyvältä. Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän tuo leipomisen harrastaminen on, kokeilua kokeilun perään, joten nyt sitten tiedämme, että pulla kantsii kuorruttaa sokerimassalla niin pysyy kunnolla pullan päällä eikä valu.. ;) tosin tein myös ekaa kertaa eläissäni tavallista (tai noh, siellä oli sitä suklaata seassa) pullaa ja se onnistui, joten jotain hyvääkin.. =) mukavaa viikonalkua sinnekkin!

      Poista
  4. Mahtavaa, kylläpä isukki tuli hemmotelluksi aivan mahan täydeltä. Kiitos.
    T. Seikku

    VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!