perjantai 15. maaliskuuta 2013

Tuoli

Ostin tuolin pilkkahintaan ystäväni putiikin loppuunmyynnistä, jossa tämä oli ollut somisteena, löytynyt aikoinaan roskiksilta ja maalattu mustaksi. Halusin sen kotiuttaa ehdottomasti ja tuunata omanlaiseksi, tai sopimaan paremmin kotiimme vaikkei se hullumpi ole mustanakaan...

Tuolivanhus oli jo päässyt huonoon kuntoon ja pohjakin siitä on revennyt ja koska minussa ei ole verhoilijan vikaa tippaakaan irroittelemaan ja kiinnittämään noita niittejä, korjasin pohjan vain altapäin ilmastointiteipillä. Selväähän on, ettei siinä pysty istumaan (mieheni ihmetteli miksi ihmeessä sellainen sitten piti tuoda kotiin!), joten ehkä se jää koristeeksi tai laitan siihen päälle kukkia tms. mutta jonkinnäköinen somiste lienee tuolin eläkepäivien sisältö.



Tuoli ennen

Ja tässä tuoli saatuaan uuden valkoisen hunnun niskaansa, raikastui niin kovin, että silmiin häikäsee!






Tuosta selkänojasta tulee mieleen neomudejar-tyylisuunta ja kaikki ihanat Maroccolaiset rakennukset.










Hei, meidän sitruunapuukin on pullauttanut muutaman hetelmän ja kukkii niin valloittavasti ja tuoksuu niin huumaavasti.










Ensin tuolin piti jäädä parvekkeelle kukkatelineeksi, mutta tulikin sitten sulostuttamaan pitsipeiton kera olohuonettamme, ainakin toistaiseksi. Maalin pintaakin ajattelin vielä vähän kuluttaa jahka tuo kova, kylmä tuuli lopettaa ja parvekkeella tarkenee taas viihtyä.







Toisaalta, käydessäni maalikaupassa ja kantaessani pönttötolkulla kivoja värejä repussa kotiin, sain kevät-idiksen ja nyt haaveilen tuolista piip- värisenä.. ;) aika näyttää, annanko sudin heilua vielä sittenkin himpun lisää, ainahan se uudestaan valkeaksi muuttuu!




8 kommenttia:

 1. Niin kaunis tuoli, oikee löytö :) Ja voi miten ihana sitruunapuu, olispa ihanaa kun vois omasta puusta noukkia hetelmät :) Viikonloppuja sinne etelään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haaveilen että olisi oma piha, jossa kasvaisi iiiisssoooot sitruuna ja appelsiinipuut, vähän samoin kuin monet Suomessa haaveilee omenapuista pihalla, tuo taimi ruukussa ei vielä kauheesti tuota, mutta onhan sitä hauska seurata! =) ja tuo tuoksu, se on huumaava!!Jännä etten ole koskaan löytänyt mistään sitruunan tai appelsiinin kukan tuoksuista parfyymiä, ehkä sitä on, mutten vaan tiedä.. =) Leppoisaa viikonloppua!

   Poista
 2. Voi meillä Jonttu nauttisi, jos saisi viljellä itse hedelmiä yms. Ihana tuo tuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonttu??Tykkäisi viljellä?? =) Voih, niin harmittaa, etten "tunne" lapsukaisiasi paremmin, heissä on kyllä semmoisia persoonia että!! =)

   Poista
 3. Kaunis tuoli, mutta omasta mielestäni harmi että maalasit sen valkoiseksi. :( Ammattilainen olisi osannut etsiä löytyykö mustan maalipinnan alta alkuperäinen käsittely ja nahkaverhoilun olisi voinut uusia valkoisella. Mikään ei olisi estänyt sen jälkeen koristelemasta tuolia vaikka valkoisina naruin taikka tupsuin jne. Nyt on maailmassa yksi valkoinen tuoli lisää. No, aina ei voida olla samaa mieltä. Kodissasi on kylläkin todella kauniita elementtejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olisi tullut paaaaalllljon hienompi ammattilaisen tekemänä, sitä en epäile hetkeäkään, vaikka edelleenkään musta väri ei sovi meille, mutta haluan turata aina itse enkä teetättää töitä toisilla, siinä tämä koko askartelun kivuus piileekin, tulosten kauneus onkin sitten katsojan silmissä ja meille se sopii, onneksi! =)

   Poista
 4. Raikkaan väriseksi tuoli muuttui ja käy teidän sisustukseen. Uskoisin, että jos vielä tuunaat, niin ei se ainakaan huonompaan suuntaan mene. Lämpimiä kelejä odotellessa
  Terkuin Seikku

  VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!