tiistai 19. maaliskuuta 2013

Sevilla-La Ciudad

Ja sitten sukelletaan itse Sevillan kaupunkiin joka on todella hurmaava miljoonakaupunki, jonka vanhakaupunki tarjoaa niin mahdottoman paljon nähtävää ja koettavaa romantiikan nälkäisille kuten myös kulttuurista ja arkkitehtuurista kiinnostuneille.

Nyt tulee aikamoinen kuvapläjäys, joten jos et tykkää matkakuvista... =)










Plaza de España on kyllä aikamoinen nähtävyys, ihan jo kokonsakkin puolesta.











Ja tietysti piti käydä välillä janojuomalla ja tapaksilla jotta taas jaksaa. Täällä on nykyään kovasti muodissa tuommoiset peltiämpärit eli "cubot", jotka täytetään jäillä ja olusilla. Nuo 5 pulloa Mahouta maksoi huimat 3€... ;)





































Suosittelen Sevillaa kyllä ihan jokaikiselle, vaikka tulisi lomamatkalle rannikolle, kannattaa ihmeessä tehdä edes päiväretki tänne, tosin sitten suosittelen kiltisti istumaan "hop inn, hop off"-turistikierrosbusseihin, välimatkat nähtävyyksiin ovat kohtalaisen pitkät.

Me encanta Sevilla!



24 kommenttia:

  1. Oiku ihania kuvia ja varmaan luonnossa vielä hienompi paikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todellakin, on se kyllä harmi kun tunnelmaa ei osaa koskaan tallentaa fotoihin..

      Poista
  2. Niin kaunista! Meillä olisi tänä vuonna (keväällä/alkukesästä) kova yritys päästä käymään Barcelonassa. Toivottavasti saamme aikaiseksi :-)

    Mukavaa viikon jatkoa,
    Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon todella sydämestäni että matkanne onnistuu!! Barca on hieno kaupunki ja sielläkin nähtävää riittää mooooneksi päiväksi, kirjaa kalenteriin ehdottomaksi kohteeksi kauppahalli La Rambla-kadun varrella, se mykistää hedelmien värikkyydellä ja esille laitolla!!!!

      Poista
  3. Ai, ai mikä paikka! Iskee kohta vielä matkakuume!

    VastaaPoista
  4. Vanha kaupunki oli mahtava, jalkaan hyvät jalkineet, jotta jaksaa kävellä paljon, sillä katsottavaa siinä kaupungissa riittää. Marilla on silmää kuvata, todella kaunista katsottavaa jälkeenkin päin.
    Terkuin Seikku

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia, tein "nojatuolimatkan" kuvien seurassa!
    Kaunis paikka, todella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin olen monesti itsekkin tehnyt matka-blogeja lueskellessani, niistä muuten saa myös mahottoman hyviä vinkkejä mitä nähdä jne. eritavalla kuin matkatoimistojen esitteistä! =)

      Poista
  6. Ihana kuvasarja Sevillasta!
    En ole käynyt siellä mutta mieli tekisi joskus päästä käymään siellä. Kaunis kaupunki!

    VastaaPoista
  7. Fantastic and impressive photos! I think I should plan a visit! Christa

    VastaaPoista
  8. Matkakuume sen kun yltyy kun näitä kuvia katselee! Suunnitteilla onkin reissu kesällä jonnekin miehen kanssa ja kohdetta kovasti pähkäillään. Pitääpä tätäkin miettiä..:) Ps. Sinulle on haaste blogissani..käy kurkkaamassa jos ehdit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, kiitos, käympäs nappasemassa sen! =)
      Suosittelen ehdottomasti Sevillaa (ja Madridia) kaupunkikohteeksi!!

      Poista
  9. Oli ihanaa nähdä noin ihania kuvia kun meilläkin Sevillan viikonloppumatka suunnitteilla alkukesästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menkää ihmeessä, innostuttiin tällä kertaa Sevillasta (käyty siis aijemminkin) niin, että ruvettiin jo kattelee kämppiä sieltä ja yllätys oli suuri, kun huomattiin, että siellä asunnot on edullisempia!! Voi muuten olla AIKA KUUMA siellä kesällä, jännä miten nyttenkin tuntui jo aurinko siellä n.10 astetta lämpimämmältä! =) IHANAA!!!

      Poista
  10. Mulla meni jotenkin alku ohi ja aloin vain katselemaan kuvia. AIVAN IHANIA!!!
    Ja nyt lopussa tajusin, että Sevilla. Mun kaveri asui siellä viime talven, ja en kyllä yhtään ihmettele, miks se kehu sitä! Kyllähän mä kuvia sillonkin näin, mutta samainen kaveri on valokuvaaja, joten ne kuvat oli jotenkin "outoja" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin hihittelen täällä!!! =)
      Sevilla on kyllä mahtava paikka, kuten tosin monet muutkin Espanjan kaupungit, voi kun ois vaan aikaa koluta kaikki läpi...tosin se etu tässä maassa asumisesta on että nyt tämä on "kotiseutumatkailua" ja kaikki lähempänä ja oikeasti voi vkonloppu kerrallaan kiertää maata ympäri! =)

      Poista
  11. Olimme Portugalista päin päivänmatkalla Sevillassa joskus vajaa kymmenen vuotta sitten. Ja jo silloin päätin, että joskus vielä palaan vähän pidemmäksi aikaa. Minä ihastuin ikihyväksi niihin maailmanäyttelyn palatseihin ja rakennelmiin, valtaviin puistoihin ja sokkeloiseen vanhaan juutalaiskaupunginosaan. Mutta KUUMA oli, 40 astetta. Ilmastoidun bussikiertoajelun jälkeen oli pakko kulkea kaupasta kauppaan - kaupoissa oli ilmastointi :-) Katuravintolassa pystyi mukavasti istumaan, mutta vaikka kuinka löntysti etavauhtia, niin kohta oli litimärkä hiestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos muistutuksesta, kuvasit juuri minun jokakesäisen olotilan -litimärkä-, itse kuumuuteen tottuu kun täällä tarpeeksi kauan asustelee, eikä koe oloa tukalaksi, mutta hiki se vaan jaksaa virrata, onneksi me kuitenkin asutaan täällä rannikolla, niin ajoittain merituuli puhaltelee, jos ei satu puhaltamaan Afrikasta päin niinkuin yleensä.. =)

      Poista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!