lauantai 6. joulukuuta 2014

Luukku 6 ja Chorizo-nyytit

Hyvää Itsenäisyyspäivää Suomi!
Hyvää perustuslainpäivää Espanja!
Pyhä siis molemmissa maissa ja täällä vielä maanantainakin kirkollinen pyhä joten nyt on odotettu "puente" eli suomeksi silta, pidennetty viikonloppu.
Vaikka yleensä ulkosuomalaisilla korostuukin isänmaallisuus ja suomalaiset perinteet niin valitettavasti meillä ei kyllä tämä pyhäpäivä näy oikeastaan mitenkään, muuta kuin ajatuksissa.
Aurinko paistaa ja siivouspäivä ;)
 
 
 
 
Kokeilin (joskus netistä napattu idea) illanistujaisiin tehdä vaihtoehtoa perinteiselle pasteijalle ja tälläistä tulista chorizo-nyyttiä syntyi, suosittelen, tuli tosi hyviä ja ihanan pikkuruisia alkupaloiksi!
 
 
 
 
 
 
Harmillisesti valmiista nyyteistä en ehtinyt ottaa kuvaa, mutta kuvittelette nuo vasemman reunan nyytit vain paistuneiksi =D
 
Chorizo-nyytit
 
valmista voitaikinalevyä
juustolla maustettua sulatejuustoa (minulla President semi curado, sopii ihanasti tuliseen makkaraan)
paprikaa ja sipulia kuutioina
chorizo makkaraa kuutioina, itse leikkasin tulista Pamplonaa
kananmuna
 
Kuutioi ja sekoita aineet juuston kanssa sekaisin. Ota lasilla ympyröitä taikinasta ja lusikoi täytettä keskelle. Rypytä nyyteiksi, voitele munalla ja paista n. 200 asteessa noin vartin ajan.
 
Superhelppoa ja maistuvaa!
 

14 kommenttia:

  1. Hyvä ohje. Kiitos siitä! Näitä olisi kiva kokeilla. Maistuisivat varmasti koko meidän perheelle =)

    VastaaPoista
  2. Ihana ohje.
    Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle.

    VastaaPoista
  3. Kuullostaapa herkulliselta ohjeelta.
    Pitääkin muistaa kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on vieläpä tosi nopeita tehdä ja voi pitää aineksia "vierasvarana"!

      Poista
  4. Tosi herkullisen näköisiä ja uskon, että myös makoisia. Oikein hyvää itsenäisyys- ja perustuslainpäivää ! ! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua naurattaa toi mun ohje, huomaa että on omasta päästä kirjoitettu.. "juuston makuista sulatejuustoa"!?!? What, eikös juusto yleensä tuppaa maistumaan juustolle? =D heh, noh joo, tarkoitin sellaista vahvanmakuista sulatejuustoa, kuten brie, sinihome tai tämä käyttämäni semi curado.. ;) kielikukkasia!

      Poista
  5. Hyviä pyhiä myös sinnepäin:)) Kuvittelen ja uskon nyyttien olevan makoisia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti säkin saat nauttia vapaista vai joudutkohan työhukiin..?

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta, ai kun tulikin niin nälkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat loistavia pikkunälkään, jo ihan kokonsakin puolesta.. ;)

      Poista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!