tiistai 18. joulukuuta 2012

18. Luukku

Olihan se aika joulutilkkupeitonkin viimein valmistua, tälläinen tekele siitä läjästä kankaita sitten syntyi, joita esittelin alkukuusta.
Täkki on tällä kertaa hieman paksumpi, fleece viltillä vahvistettu, koska onhan se talvipeitto, niin lämmin sen olla pitää jos tarvitsee vaikka leffaa katsellessa käpertyä sen alle.
Toisella puolella valkopuna polkadot-kangas, alunperin oli vähän mutkikkaammat suunnitelmat takapuolen osalle, mutta kun tajusin ajan olevan rajallisen ja muistuttelin itseäni, etten varmaan helmikuussa halua enää punaista vilkaistakkaan, oli päällimmäinen ajatus vain saada työ nopeasti valmiiksi.
Vähän vaihtelen nyt sohvatyynyjä, joku päivä tykkään noista alkukuvien valkeista, toisinaan taas näistä pellavaisista. Tarkoitus oli tehdä peitolle omat tyynynpäälliset, mutta ensi jouluksi sitten. =)

11 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana. Mä totesin yläasteen yhden työn jälkeen etten enää ikinä tee mitään tilkkutöitä. No katsellaan. Sanoinhan mä Johku-neidin syntymänkin jälkeen etten synnytä enää ikinä ja nyt meillä on Jensku. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja hei, noi on aikas isoilla tilkuilla tehty, et jos nyt yhtään osaa ommella, ei tuo mikään vaikea juttu ole. Tosin mä olen sellainen, et mulla ei ole aloittaessa mitään valmista suunnitelmaa/kaavoja tms. vaan mä ryhdyn vaan työhön ja tekele muokkautuu sen mukaan.. =)

   Poista
  2. Mä kun tein yläasteella monella eri tekniikalla ja pienistä palasista 1mx1m jutun. Siinä oli ehkä hiukan liikaa hommaa, että tuli sitten lopuksi korvista pihalle. Olisihan nuo ihanania...

   Poista
 2. Voi miten kaunis peitto! Minäkin mietin tuollaista, mutta en sitten saanut aikaiseksi tilata!

  Upeat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi jouluksi sitten..? =) tuntuu kyllä kieltämättä aikas kirkkailta nuo punaset tilkut tämän kaiken valkeuden keskellä, oikein häikäsee.. ;)

   Poista
 3. Mahtavaa! ! Nyt voi joulukin kohta tulla lämpimän peiton kera. Kyllä sinulla ideoita (ja aikaa=yöt) riittää ja taitoa tehdä, mitä haluat.
  Lutunen peitto ja parasta: itse tehty.
  Lämpimin terkuin Seikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun yöt olisi vain pidempiä niin syntyisi vaikka mitä kivaa.. ;)

   Poista
 4. Jippii, tänään se saapui....ihana arvontavoittoni! Kiitos!
  Olen jo tutkinut palkintoani, mutta osa odottaa jouluaattoa,nam!
  Tosi ihana peitto ja tuo "koukkunauha" sopii niin kauniisti peiton tyyliin.
  Terkut pakkasen(- 15)keskeltä sinne lämpimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hytisytti jo ajatuskin! Kolmeen vuoteen en ole talvea nähnyt, mutta muistan miten palelsi! =) Tosin meilläkin on ulos katsottuna (klo 23.38) ihan valkeaa, mereltä nousee niin sankka sumu (lämpötilavaihtelut), ettei viereistä kerrostaloa näy... =)
   Huojentavaa kuulla, että puketti löysi perille, anopin lähettämä joulupaketti oli matkalla yli 3 vkoa ja iso revitty aukko siellä laatikossa oli, eli tutkittu oli, löytyisikö jotain arvokasta.. =(

   Poista
 5. Ihana peitto! Minulla hiukan samanmoinen, ja toinen tulossa, milloin lie valmistuu...

  VastaaPoista

Kommenttisi tekisi päivästäni aurinkoisen!